Oldal kiválasztása
Vidd hírét a Zizegjünk együtt! pályázatnak!

Vidd hírét a Zizegjünk együtt! pályázatnak!

Vidd hírét a Zizegjünk együtt! pályázatnak

 

Ebben a sztoriban mind együtt vagyunk. Akár mert érintett vagy, akár mert csak simán szívügyed, akár mert én szépen megkérlek rá. 

A pályázat misszója, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy egy ADHD-s, egy zizegős, egy repkedős, egy túlmozgásos gyerek nem rossz. Nem neveletlen. Te nem vagy rossz szülő. Egyszerűen ők ilyenek. Ők mások. Neked szőke a hajad, az enyém barna. Te utálod a sült gesztenyét, nekem a kedvencem. Te elsőre megtanulsz cipőt kötni, neki 32-szer annyi idő. Te nem bírod elviselni a szűk ruhákat, ő legszívesebben mindig csupasz lenne. Mások vagyunk, akár neurotipikus, akár atipikus, mindegy, milyen – tipikus. Így színes a világ. 

 

Ma, 2021-ben sokan még mindig azt hiszik: az ADHD csak a modern világ találmánya, a “gonosz” szülők találták ki, hogy betegségnek állítsák be a rossz és neveletlen gyerekeik állapotát. Sokan még mindig hiszik, hogy az ADHD-t a gyógyszergyártók találták ki. “Nem adunk el elég gyógyszert. Kik vesznek kevés gyógyszert? A gyerekek. Találjunk valamit, ami alapján be lehet őket gyógyszerezni.” Igen. Ezt nem egy és nem két ember arccal, névvel vállalta és közösségi oldalakon leírta. Sokan még mindig hiszik, hogy a föld lapos. … 

 

Ezzel a kampánnyal szeretnék még ha csak egy hangyafarknyit is, hozzájárulni ahhoz, hogy megértésék az emberek, hogy itt miről van szó. Olyan gyerekekről, akik egészen egyszerűen színesebbé teszik a világot. Meg fáradtabbá a szülőket. De ez ilyen, őket mi, az ő szüleik kaptuk, mert fent tudták: mi meg tudunk bírkózni vele. 

 

Ezért kérlek, vidd hírét a pályázatnak, hogy minél többen résztvegyenek benne és egy klassz anyag születhessen a végén. 

 

Hogyan tudod megosztani? 

 

– A lap alján lévő kis szürke ikonokra kattinva. 

– “Kézzel” az oldalt bemásolva és saját szavaiddal eljuttatva: http://www.agiszabo.hu/palyazat-zizegjunk-egyutt/

– Ha benne vagy csoportokban, ahol szabad ilyet publikálni, kiteszed, megosztod.

– Szólsz a fejlesztő pedagógusotoknak, a kerületi mamiknál, a városi anyu-csoportotokban. 

– Megosztod az osztályotok FB-csoportjában. 

– Interjút, podcastot készítesz velem <3 és kiteszed az oldaladra, blogodra. 

– Bárhogy, ahogy csak szeretnéd.  

 

Köszönöm és készönjük minden értintett család nevében is. 

 

Városi fotózás Jankával

Városi fotózás Jankával

Még egy utolsó munka, még egy utolsó séta, még egy utolsó közelség, még egy utolsó élőszó, amíg lehetett.

A terv az volt, hogy a @pici_and_the_city következő kollekciófotózását tervezzük meg Jankával, egybekötve egy kis városjárással, streetfotózással és portrézással. A tervezés megvalósult és egészen 10 percig élt is, amikor bejelentették a szigorításokat. Nem baj. Így lett, így alkalmazkodunk.

Már tudod, hogy velem szeretnél fotózni?

Jelentkezz fotózásra most!  Az űrlap kitöltése nem kötelez semmire, csak elkezdjük megtervezni a fotózásotokat: hová, mikor, milyen körülmények közé álmodtátok meg!

HOGYAN VÁLASSZ CSALÁDI FOTÓZÁSCSOMAGOT?

HOGYAN VÁLASSZ CSALÁDI FOTÓZÁSCSOMAGOT?

Három opció közül választhattok:  30-40 perces MINI és a 60-90 perces NORMÁL csomag közül, valamint ha fejest urganál valami újba: választhatod az EGY NAP csomagot is. 

Mikor érdemes a MINI csomagot választani? 

– ha van egy tuti ötleted és/vagy az éves családi fotózás mellé szeretnél egy rövidebb fotózást;

– ha nektek jobban bejön egy pörgős, rövid fotózás;

– ha a párodat nehéz rávenni egy hosszabb fotózásra, de talán ennyi időre még ő is beadja a derekát;

– ha a gyerekek könnyen barátkoznak, nincs szükségük több időre, hogy feloldódjanak;

– ha szeretnétek megismerni engem, megtudni, milyen velem dolgozni.

Mikor érdemes a NORMÁL csomagot válaszani? 

– ha nektek jobban bejön egy lassabb, sétálós, bóklászós, beszélgetős hangulatú fotózás;

– ha a gyerekeknek általában több idő kell, hogy megszokjanak egy új helyzetet;

– ha az éves családi fotóitokat egy nagyobb képanyagban szeretnétek megörökíteni;

– ha összejön a nagyobb család és mindenkiről szeretnétek sok-sok szuper képet;

– szülinapra, nagyobb alkalmakra.

Mikor érdemes az EGY NAP csomagot válaszani? 

– ha valami igazán menőt szeretnél: egész nap vagy csak fél nap vagyok veletek, akár ébredéstől lefekvésig. 

– Megyek veletek, csinálok veletek mindenhová, közben dokumentáljuk a családotok legszebb pillanatait. Mert minden nap tele van ilyenekkel. 

MIKOR ÉRTEK RÁ?

Sok családban könnyen megoldható, hogy hétköznap fotózzunk, vagy éppen csak egy anya-lánya, anya-fia gyors fotózást szeretnétek, de az is lehet, hogy csak hétvégén tud a teljes család összejönni, ekkor értek rá jobban.

HOL FOTÓZUNK?

Míg korábban elkülönítettem a belvárosi és a messzebbi csomagokat, ennek nem volt már értelme azután, hogy szinte Budapest szélére, a 2. kerületbe költöztünk a Pasaréti térhez. Így megfordítottam és bárhová is kell mennem, az az alap ár, viszont ha a közelben laktok vagy kijöttök hozzánk egy jó kis erdei fotózásra, mini túrára, lépcsőzésre, titkos átjárókat felfedezni, akkor kedvezményt adok a csomagokra.

A KÉPEK DARABSZÁMA

A MINI csomag 20, a NORMÁL, 60-90 perces csomag pedig 25 képet tartalmaz, de az a tapasztalat, hogy annyi sosem elég :), további digitális képek kérhetők. 

Az EGY NAP csomagnál minden általam a sorozatba választottt képet átadok retusálva, de min. 40-et. 

A Nagy Családi Fotózás Útmutató

Még sosem voltatok (velem) családi fotózáson. Izgulsz, hogy minden rendben menjen: a gyerekek jókedvűek, ti lazák, az idő jó legyen. 

Ebben az útmutatóban elmondok mindent, hogyan készülhettek fel a családi fotózásotokra, hogy a nagy napon minden a tervek szerint menjen és egy igazán jó élmény legyen a fotózás. 

2021-es előrejelzések

Változatos egy év volt ez a 2020., de belőlem olyan erőket hozott elő, amit még 2019-ben nem hittem, hogy valaha megtalálok magamban. Így tele vagyok tervekkel, örömmel, várakozással, nézzétek, mi mindennel készülök nektek!

az agiszabo

 • Kicsit kívülről meg fogok újulni: új logóm, új kiadványaim, szóróanyagaim (pl. ajándékutalvány), talán új honlapom is lesz. Remélem, a 2020-as giga mennyiségű családi fotózás anyagát is tudom hozni nektek. :)
 • Belülről viszont marad minden ugyanígy: mini 30 perces és normál 60 perces csomagok közül tudtok választani, a hétköznapi fotózás továbbra is kedvezőbb.
  Hétköznapokon májusig csak kedd és csütörtök délelőttökre tudok szabad időpontot adni. (Ez eddig is így volt, de most egy képzés miatt ha akarom, sem tudok ezen módosítani, mert heti 3 délelőttök az iskolapadban fogok ülni.)
 • AZ ÁRAK: 2021-től pici emelkednek az áraim. Korábi családjaim részére továbbra is él a 10% VIP kedvezmény.
  2020. december 31-ig történő, 2021-re vonatkozó foglalásokra még a 2020-as árak vonatkoznak.

TEMATIKUS NAPOK, lOVE MAMA ÉS A BARÁTAI :)

 • FEBRUÁR MÁRCIUS v. ÁPRILIS: Fine Art minifotózás napok. Olyan, mintha ovis fotózás lenne, csak több időnk lesz, kb. 10 perc gyerkőcönként. Fekete háttér, kifejzetetten “művészi” jellegű portrék. Szépek, letisztultak, elegánsak.
 • MÁJUS: tavaszi fotózások, Love Mama tavaszi-húsvéti kiadás, felturbózott tartalommal, változatlan vagy még magasabb minőségben és hangulatban. Már most jelezném, hogy májusra már most csak hétköznapi időpontjaim vannak, így ha most foglalnátok, másik hónapok hétvégéjét ajánlom.
 • AUGUSZTUS-SZEPTEMBER: Love The Summer / Love The City mini napok. Víz, különleges helyszínek, tábortűz, készülünk ám mindennel!
 • NOVEMBER: Love Snow Karácsonyi Fotózás. Az első meghirdetéskor 4 nap alatt lettem telházas úgy, hogy mintafotónk sem volt. Jó előre meg fogom hirdetni, szerintem írjátok be a 2021-es naptárra októberhez, hogy szóljatok nekem időben! ;)

OVIS FOTÓZÁS

Jövőre is szeretnénk sok ovit, sulit lefotózni, az elsőn túlvagyunk és nagyon megveregetem a vállunkat, mert minden simán ment, sőt, sokkal könnyebben és jobban, mint ahogy számítottunk rá, sőt, a fogadtatása is felülmúlta az elképezéseinket. Ezért keressük nagyköveteinket, akik bejuttatnak minket a saját ovijukba, sulijukba.

Bár 10-ből 8 szülő elégedetlen az ovis fotókkal (kivéve ahol mi fotózunk idén :)), a hivatalokon és az intézményi vezetőkön mégsem jutunk túl. A nagyköveteink beszélnek az igazgatónénikkel, fotózást szervező óvónénikkel, előmelegítik nekünk a terepet, cserébe természetesen akármennyi gyerkőce is jár suliba/oviba, minden digitális és nyomtatott képet ajánadékba adunk. Pest megyei, vidéki ovik is jöhetnek, sőt!!
Mivel ahogy a családoknál, ebben sem adom alább egy bizonyos szinten, különös gondot fordítunk nemcsak a képekre, azok átadására, hanem a rugalmas ügyfélkezelésre is, amit mondjuk ovinként 100 családnál nem könnyű kézben tartani. De hogy ne menjen a minőség rovására, így csak, amolyan – divatos szóval élve – butik márkaként csak korlátozott ovit tudunk vállalni szezononként. Szóval aki szeretné, ha mennénk az ovijukba, írjatok emailt, küldök minden kommunikációs anyagot, részleteket.

könyv, tanfolyamok

December 7-től elérhető lesz a Love The Moment! Start tanfolyam anyaga. Ez az első kiadás meg fog újulni, ezért kedvezményes áron kiárusítom.

Készül már a második rész és a haladó könyv  is és nem adom fel az álmomat, hogy legyen 2021-ben elő workshop, tanfolyam is.

Rozgonyi Zsolt

Rozgonyi Zsolt

Zsolttal nagyjából egy évvel ezelőtt találkoztam először, ugyanis megkérdezett, hogy tudnánk-e egymásnak valahogy segíteni. Sosem hittem a konkurenciában, sokkal inkább egymás segítésében, így bár nem pontosan tudtam, ki mit fog ebből profitálni, akkor még nem tudtuk, hova vezet e szakmai kapcsolódás, de én éreztem, hogy valami itten márpedig lesz. Egy fél év telt el, közben letoltunk egy covid-karantént, Zsolték családja újabb kiscsajjal bővült (erről írok egy következő blogban), aztán ott találtuk magunkat május végén a Gellért-hegyen, ahol Zsolt készített rólam egy werk-videót, ezt itt nézhetitek meg. 

Közben pedig már erősen motoszkált bennem a covid lecsengett és valószínűsített hullámai ellenére is egy olyan projekt, amit én már két éve dédelgettem. Sem időm, sem kapacitásom nem volt az ovis fotózásra eddig, pedig nagyon éreztem, hogy szeretném. Aztán jött Zsolt és időnként megpiszkált, hogy hol tartunk ezzel, ugyanis nem volt kérdés: ezt az ő segítségével tudom csak megvalósítani. 

Hetek, hónapok teltek el tervezéssel, ötleteléssel és fantasztikus érzés volt, hogy van valaki (ráadásul valakik), akikre számíthatok az apróbb tevékenységektől a nagyobb volumenű tervezésig sok mindenben. Hogy ebből mi lett, hamarosan megírom azt is. 

Miközben pedig nyakig ültünk az ovis fotózásban, mindenféle jelek, útjelzők tereltek minket egy újabb közös projekt felé, ez pedig a LoveSnow karácsonyi fotózás napok, ahol ketten leszünk fotósok, Zsolt felesége, Linda pedig segít nekünk mindenben, például egy olyan helyszín és dekor kialakításában, amit én sosem tudtam volna ilyen csodálatosra összehozni. (Titkon pedig remélem, hogy Ilcsi és Bree, a lányok, valamint Spot, a kuytus is feltűnik majd az asszisztencia berkeiben.)


Hát így verődtünk mi össze, 3 felnőtt, 3 gyerek, 2 négylábú (ebből egy gyereket és egy macska formájú négylábút én képviselek). A LoveSnow-ra, a mi kis téli piknikünkre már hozzám nem sok hely van, de Zsolthoz még tudtok jönni, biztos vagyok benne, hogy szuper fotókat és szuper hangulatú fotózást tudtok vele is megejteni. 

Egy helyszínen leszünk, szóval ha vele fotóztok, majd akkor is átintegethettek nekem :)

Persze hogyan is telhetne el egy együttműködés anélkül, hogy lefotóznám őket. Most csak néhány képet hoztam, egy külön bejegyzésem mesélek majd róluk bővebben is, de most előbb ismerkedjetek meg Zsolt munkáival. 

 Rozgonyi Zsolt fotói és elérhetőségei. Legközelebb pedig találkozzatok vele a LoveSnow napokon! 


Link


Facebook


Instagram


Envelope

https://youtu.be/t727N31knRA

Love Mama Summer Edt: Barbara és Matyi

Love Mama Summer Edt: Barbara és Matyi

Barbaráékat fotóztam már 2 évvel ezelőtt, nagyon örültem, hogy ismét találkozhattam velük, mert külföldön élnek, így mindig nagy megtiszteltetés, hogy a szűkre szakott honi látogatási idő alatt a családjaim szánnak rám időt. <3 

Ez a nyár arról szólt, hogy folyamatos újratervezésben voltam: legtöbbször az időjárás vagy szerencsére legtöbbször csak enyhe, múló, de a legrosszabbkor felbukkanó betegségek nehezítették a szervezést, alig-alig volt olyan család, akit az eredeti időpontjában fotóztam volna az elmúlt hetekben, Barbarát és Matyit is kétszer vagy háromszor szerveztük újra. 

A fotózás kezdetét még így is esőben indítottuk, de aki mer az nyer: az eső elvonult, helyette kaptunk  a fotósok számára kényelmes, könnyed és izgalmas felhős eget. 

Egy szívfájdalmam volt csak: a fotózásra a kutyusuk nem tudott sajnos eljönni, de azt hiszem, a cukiságmérőt így is majdhogynem kiakasztottuk :) 

Drága kis Matyi otthon a képeket nézegtve folyton kérdezgette, hogy hol van Ági, miért nincs rajta egy képen sem <3 Ha te is szeretnél ilyen fotókat magatokról, gyere az őszi Love The City napokra vagy bármikor máskor: jelentkezés a minifotózás-napokra itt vagy bármikorra  itt

7 szempont, amiért a minifotózás neked való

7 szempont, amiért a minifotózás neked való

Az AgiSzabo Photography-nál 2016. óta évente két alkalommal szervezem a minifotózásokat: tavasszal a Love Mama, ősszel a Love The City fantázianév alatt futnak a természetközeli és vagány városi helyszíneken zajló fotózásaim. 2020-ban pedig megszületett a LoveSnow, a mi kis giccsmentes karácsonyi winter wonderlandünk: kivittük a karácsonyi családi fotózásokat a természetbe egy hangulatos téli piknikbe csomagolva. 

A családi minifotózás olyan népszerű, hogy rendszeresen pótnapokat és várólistát is kell indítanom.

Még nem tudod, hogy neked miért jó egy minifotózás velem? Van rá 7 okom.

1. A teljes agiszabo élményt kapod

Ha még nem fotóztunk együtt, kipróbálhatod, milyen hangulatban telnek a fotózások velem és részese lehetsz annak a huncutságnak, hogy a fotózás alatt előfordulhat, hogy azt érzed, teljes káosz uralkodik, a végén viszont élettel teli, profi fényképeket kapsz majd.

Az Agiszabo élménynek része az is, hogy ilyenkor a gyerekeket szabadjára engedjük, szaladgálunk, ugrálunk, bújócskázunk, rosszalkodunk, mindezt mutatós városi zöld környezetben.

2. Rövid és kalandos

A Love Mama és a Love The City minifotózások 30 percesek, 10-10 perc szünetekkel a családjaim között, ha csúszás van, hogy belemelegedjünk, megérkezzünk. Ennyi idő bőven elég ahhoz, hogy egy szuper képsorozat készüljön és hogy mégis kellően elfáradjunk a sok “tornagyakorlattól”, például ha fára mászunk vagy fogócskázunk vagy lépcsőzünk.

3. Profi fotózás elérhető áron

A Love Mama és Love The City fotózásokon ugyanannyi kép készül, mint a “privát” minifotózásokon (ekkor ti mondjátok meg az időt és a helyet, a Love Mamánál adott napokon és helyszíneken tudtok jönni), Általában 80-100 képet adok át nektek válogatásra, ezek közül választjátok ki azt a minimum 15 képet (a tapasztalat alapján általán 25+ képet kértek), amit végül készre retusálva adok át nektek digitális és nyomtatott formában.

4. A fotózást nem kedvelő/elfoglalt apukák is bevállalják

Elnézést a diszkriminációért, igazán nem szándékom senkit kipécézni, egyszerűen csak tapasztalat, hogy sokszor éppen az apukák nem szeretik a fotózást, nyűg és szenvedés nekik.

De írhattam volna magamat vagy a hozzám hasonló anyukákat, akik nem szeretnek a kamera előtt lenni: nekünk is ennyi még belefér. :)

Egészen addig, amíg nem fotóztak velem, haha :)

A minifotózás ilyen esetben kifejezetten kedvező lehet, hiszen a 30 perc úgy elsuhan, hogy szinte észre sem vesszük. Ennyi idő éppen elég, hogy egy jót jásszunk, bolondozzunk a gyerekekkel, pózolni sem kell, egyszerűen csak magatokra, egymásra figyelni: ez a titok.

5. Tökéletes, ha az éves nagy fotózás mellé szeretnél egy frissítést

A minifotózásokat beiktathatod az éves nagy tavaszi vagy karácsonyi fotózások elé/mögé, így évente lesz egy normál, hosszabb fotósorozatotok és egy pici, hogy még több szuper kép kerülhessen a családi fotóalbumba és a falakra otthon.

De sok családom évente kétszer jön Love Mamára és Love The City-re, így két minivel egy egész évet lefedünk.

6. Szülinap, babavárás, sulikezdés?

A minifozózás tökéletes arra is, ha csak szeretnétek megörökíteni a gyerkőcök szülinapját, jön a második, harmadik, negyedik tesó, vagy éppen szeretnétek néhány képet az utolsó percekről, amikor a nagy ovisból kisiskolás válik.

7. Fedezd fel a várost velem!

A Love Mama és a Love The City fotózásokat általában olyan helyekre szervezem, ahol könnyen lehet, hogy még nem jártatok. A helyszínválasztásban szempont, hogy könnyen elérhető legyen, viszont se agyoncsépelt ne legyen, sem pedig túlzsúfolt. Ezért a Kopaszi gát és a Margitsziget helyett a Gellért-hegy kevésbé ismert részeire, izgalmas macskaköves, városi helyszínekre, lépcsősorokra, erdőrészletekbe viszlek benneteket. Ez alól egy kivétel van: a Római-part, amit azért mindannyian ismertek, de az ottani hangulat mindent visz.

Jönnél velem fotózni? 2021-es dátumok

Love Mama 2021

Május 1., 2.

Május 22., 23.

Június 1., 3. (Water Edition, római part)

“Zöld” helyszínek, fotózás a természetben

30 perces fotózás | 15-25 digitális és nyomtatott kép | 27 990 Ft-tól

Love The City 2021

Szeptember első fele

Városi vagány helyszínek

30 perces fotózás | Többféle választható képcsomag | 27 990 Ft-tól

Előjelentkezés emailen

Love Snow 2021

Október legvége, november 

Téli piknik, giccsmentes, forraltboros hangulat egy budapesti erő közepén

30 perces fotózás | Többféle választható képcsomag | 32 990 Ft-tól

Előjelentkezés emailen

Minifotózások – a küzdelmes kezdetektől a legnépszerűbb fotózásig

Minifotózások – a küzdelmes kezdetektől a legnépszerűbb fotózásig

A Love Mama fotózások 2016-ban kezdődtek, immáron 5 éve. Hogy miért kezdtem, a mai napig nem tudom, de biztos, hogy ahogy oly sok mindenben, ebben is nagyon bátor voltam. Jópár “nagy öreg” fotós kikerekedett szemekkel kérdezte, hogy ezt hogyan merem bevállalni, 20 család egy napra?! Mindenki késni fog. Nem fizetnek. Nem jönnek el. Nem lesz elég memóriakártyám és akksim a gépbe. El fogom unni és megcsömörlök a fotózásoktól. 

No, ezekre én nem gondoltam. Mert bíztam magamban és bíztam bennetek. 

Bíztam, hittem abban, hogy kellenek olyan képek, családi fotósorozatok, ahol mi, anyukák is rajta vagyunk. Hiszen sokszor sorongunk a kamera előtt, nem szeretjük, ha mi is rajta vagyunk a képeken vagy csak nincs rá alkalom, mert nálunk van a családi fényképezőgép vagy a mobil mindig. Így szerettem volna egy kifejezettem az anyukáknak dedikált anyák napi fotózást szervezni.  

Így 2016. tavaszán  megálmodtam a Love Mamát. 

A tervezés akkor még őrület volt, heteket töltöttem a megfelelő helyszín kiválasztásával. pikniket terveztem nektek, limonádéval, kölesgolyóval, sárkányeregetéssel. A helyszín egy csoda volt, nem is értem, miért nem járok arrafelé többet (na de majd most!), volt szuperszépséges szőnyeg, csipkefüggönyből sátor, volt egy jó nagy csapatom egy kedves barátnőm személyében, aki asszisztensként segített és a fiam apukája, aki nem is tudom, pontosan milyen formában, de úgy igazán jelen volt, támogatott, hozott, vitt, pakolt, felügyelt. 

 

2016. Az első Love Mama fotózás. Bocs a zöldekért. :)

Az első nap fantasztikusan sikerült, imádtam minden percét. 

A második alkalmat telibe kapta egy egész napos esőzés (de pár igazán vagány család bevállalta, azóta is örök hála nekik!), majd következő éven szintén hidegrekord, vízszintes eső, hajat letépő szél fogadott minket, aztán én lettem beteg, pedig még  anyák napi virágcsokrot is köttettem a fotózásra. 

Azt hiszem, az a betegség nem volt véletlen, az döbbentett rá, hogy akkora stresszt rakok erre a fotózásra, hogy az öröm helyett csak a szorongás marad, így pedig nem éri meg. 

Érdekes módon, amitől óvtak a kollégák, egyik tényező sem merült fel, hiszen mindig eljöttetek, nem késtek sosem, minden flottul megy általában. 

Mielőtt azonban megutáltam volna az egészet, levettem belőle mindent, amitől szorongtam és meghagytam azokat a részeket, amik az örömet okozzák. 

Családi fotózás Budapest
Így fotóztunk 2016-ban a második napon nagyjából folyamatosa esőben.

2017-ben már igazi szerelem-projekt lett belőle, továbbra is fél nap alatt megtöltöttétek a 25 helyet, sokszor pótnapokat, várólistát kellett indítanom. 

Több félnapra osztottam el a fotózásokat: hétköznapi és hétvégi napok is lettek, később bejöttek a délutáni időpontok és a kivirult tavaszi természet mellé 2018-tól már ősszel a Love The City fantázianév alatt városi minifotózás napokat is szervezek. 

Az eredeti anyák napi koncepció, ami miatt május elejénre volt tervezve “az éves nagy Love Mama”, eltoltódott május legvégére, június elejére: ez be is vált, amióta így szervezem, mindig ragyogó, kora nyári napsütéses időnk van. 

A baba-mama koncepción is lazítottam, ugyanis a fotózásra általában elkísértek benneteket az apukák is, akik szomorúan, unatkozva vagy éppen hősiesen, a holminkat cipelve jöttek utánunk. Persze nem bírtam ki, hogy ne vonjam be őket is, így lett a május eleji anyák napi baba-mama minifotózás napokból az évi 2-3 alkalommal rendezett mini családi fotózás. 

csaladifotozas-agiszabo-hl-web-2116
csaladifotozas-agiszabo-hl-web-2073
csaladifotozas-agiszabo-hl-web-2031
csaladifotozas-agiszabo-cse-LM-web-3764
csaladifotozas-lovethecity-km-web-3692
csaladifotozas-agiszabo-hl-web-2126
Előző Következő

milyen minifotózásra tudsz jönni 2020-ban?

Love mama summer edt.

Augusztus 8. és 14.-15. 

“Zöld” helyszínek, fotózás a természetben

30 perces fotózás | 15 digitális és nyomtatott kép | 24 990 Ft

Részletek és jelentkezés

Love The city 2020

Szeptember 5.-6., 8., 10. + pótnapok

Városi vagány helyszínek

30 perces fotózás | Többféle választható képcsomag | 24 990 Ft-tól

Előjelentkezés emailen

olvass további cikkeket a minifotózásokról

[mailerlite_form form_id=1]

Casting tematikus fotózásra

Tematikus fotózásokhoz keresek szereplőket a következő keretfeltételekkel:

Kiket keresek? 

 • 1-2 családot, bármilyen korú babákkal, gyerekekkel: kismamák, kisbabák, nagybabák, ovisok, sulisok jöhetnek! 
 • Egy kisebb gyerekcsapatot (3-4-5 gyerkőcöt), ha ismerik egymást, az szuper lenne 
 • 1-2 hölgyet üzleti témájú fotózáshoz 
 • Bármilyen korú szerelmespárokat
 • Sportos anyukát és apukát /hölgyet/urat/gyerekeket

Lehet, hogy több kategóriát is kipipálhatsz, az lenne a legklasszabb, ha több “szerepre” is alkalmas lennél!

Elvárások 

Ez most afféle modellmunka lesz, tehát én határozom meg a koncepciót, a helyzeteket, hogy mikor és hová megyünk. 

A gyerekek a lehetőségekhez mérten, de legyenek képesek a feladatokat  követni. Tudjátok, hogy imádom a szabad szellemű, erős akaratú gyerkőcöket, de most a siker érdekében jobban örülnék, ha olyan karakterű gyönyörű gyerekek jönnének, akik belemennek a játékba, amit mi találunk ki nekik. Szabad lehetőség lesz bulizni, őrültködni  azért. 

A felnőttek is mozogjanak lazán a kamera előtt, szeressenek szerepelni. 

Természetben leszünk, a gyerekek és a felnőttek is legyenek ismerősek ezzel a helyzettel. 

Feltételek 

A fotózásra a hölgyek szükség esetén kapnak sminket és hajigazítást. A kellékeket és az öltözéket közösen találjuk ki. 

A jelenlétért cserébe adom a fotózás összes képét, ez lenne a fizetségetek. 

A fotók felhasználási helyét a jelentkezéskor privátban megírom, de a képek nyilvánosságra készülnek, így vedd figyelembe a jelentkezéskor, hogy az elkészült képeket publikálni fogom. 

A fotózásról a megszokott módon szerződést kötünk. 

Mikor lesz a fotózás? 

Az első fotózás július 29-én lesz a kora reggeli (8.30-9.00) és a késő délutáni (16.00-18.00) órákban a második kerületben. 

Erre várok 

 • családokat, 
 • gyerekcsapatot, 
 • szerelmespárokat, 
 • sportolni szerető felnőtteket és gyerekeket. 

Készülnötök csak a rendelkezésre állással kell, semmilyen tárgyi vagy más megkötésem nincs. 

A második fotózás augusztusban lesz. 

Hogyan jelentkezhetsz? 

Az agi@agiszabo.hu emailre írd meg a jelentkezésed: melyik kategóriába esel (család, kismama, gyerekcsapat, szerelmespár , sport vagy all in one :)). Amennyiben MÉG NEM fotóztalak benneteket, kérlek, küldj képet magadról/magatokról, ha már fotóztunk együtt, természetesen a neved alapján ismerni foglak :))

Jelentkezési határidő: július 7. 

A jelentkezések közül én választok és a kiválasztott csapatoknak megírom a feltéteket. Ha minden stimmel mindkettőnk oldaláról, akkor már csak a fotózás egyezetése és a móka maradt. 

Mini családi fotózás – Love Mama

Mini családi fotózás – Love Mama

Lilláékat már sokadszor fotóztam, először az esküvőjüket, aztán jöttek a babavárós képek, majd az első szülinap, most pedig a második picurkával a pocakban sétáltunk egy jót a gyönyörű tavaszi időben.

Minden családi fotózást nagyon szerettem velük, de azt hiszem, mind közül ez volt a kedvencem. Nagyon szeretek felhős időben fotózni, ráadásul ilyen cuki családot és a hosszú karanténos bezártság után fantasztikus élmény volt ez a nap, ez a fotózás. Szerintem látszik is ezeken a családi fotókon.

Szeretnél te is ilyen sorozatot? Nézz körül a képeim között, kövess a szociális oldalakon, ismerkedjünk meg, aztán gyere, beszéljünk meg egy időpontot!


[mailerlite_form form_id=1]

Tévhitek a fényképezéssel kapcsolatban, melyek elrontják az élvezetet

Tévhitek a fényképezéssel kapcsolatban, melyek elrontják az élvezetet

Amikor bárhová nézel, fantasztikus fotók vesznek körbe és biztos te is felvéretezted magad olyan tévhitekkel, amikről meg vagy győződve, hogy az úgy igaz, pedig nem is biztos, hogy így van. Ezek pedig elronthatják azt a játékosságot, azt az élvezetet, a tét nélküli gyakorlás szépségét, ami az utadon kísérhetne, amikor ismerkedsz a fotózással. 

 1. Csak (drága) tanfolyamon lehet jól tanulni. 

Vannak egynapos workshopok celeb fotósok mellett 90.000 Ft-ért. Vannak 300.000 Ft-ért OKJ képzések kérdéses hasznosítható tudással. Elmehetsz több évig tartó szaksuliba. Vehetsz külföldi tanfolyamot. De úgy érzed, nem szívesen szánnál ennyit rá, mikor még azt sem tudod, melyik végén kell megfogni a gépet.
A lényeg viszont nem itt lesz. A képeid attól lesznek jók, ha megtanulsz látni. Megtanulod látni a fényt, az árnyékot, a mintákat, a kontrasztokat, a kompozíciós elemeket. Megérted ezeket és alkalmazni is tudod. Lehet, hogy egy OKJ tanfolyamon meg fogod ismerni az első fényképezőgépek belső szerkezetét vagy hogy milyen vegyszerrel kell előhívni a képet, de lehet, hogy neked most és itt nem erre van szükséged. A Start! tanfolyamot pont ezért írtam nektek. Hogy ne kelljen sok-sok pénzt áldozni valamire, amiről még nem tudod, hogy mennyire gondolod komolyan, viszont abban segít, hogy beleszeress a fényképezésbe: )

 1. Csak drága géppel lehet jó képeket csinálni. 

Ahogy az előző pontban is, itt sem ez számít. Sok olyan “kísérlet” látott napvilágot, amikor profi fotósoknak adtak játék fényképezőgépet. Nem mondtad meg, hogy az elkészült kép a játék kamerával vagy a profi fényképezőgéppel készült-e.
egy bizonyos szinten túl persze számít, hogy az objektíved mire képes vagy hogy mennyire bírja a sötétet a kamerád (azaz nehezebb fényviszonyok között mennyire lesz szemcsés a kép). De jó képet nemcsak jó felszereléssel lehet csinálni. Rajtad fog múlni. Az egyik kedvenc mondásom: egy fényképezőgép sem képes jó képet készíteni önmagában, ahogy az írógép sem tud magától regényt írni. Sokan talán, főleg az okoseszközök korában azt várjuk el a géptől, hogy gondolkodjon helyettünk, hogy biztonságban érezzük magunkat általa, “ha én el is rontom, majd ő jobban beállítja magát”, de sokkal többet számít, hogy mi van a képen, mint hogy mivel készült. 

 1. Mindig legyen elmosódott a háttér

Egy portrénál vagy egy olyan helyzetben, amikor szeretnéd a témádat kiemelni a környezetéből, sokat emel a képen, ha szép elmosódott a háttér, mert nem vonja el semmi más a figyelmet a lényegről. Ugyanakkor feszültséget okozhat benned, ha a mobilod vagy a fényképezőgéped ezt nem tudja (alacsony rekeszérték kell hozzá, a legmenőbb objektívek 1-es értéket is tudnak, de ez többmillió forint és itt már két egymás melletti szempilla közül csak az lesz éles, amelyikre állítottad az élességet (jó, túlzok, de kb. így képzeld el. Az én leggyakrabban használt objektívemnek a legalsó rekeszértéke 4-es és már az is szép elmosott hátteret hoz megfelelő beállítások mellett.) Pedig nem kell ám mindig elmosódott háttér! Az csak egy technika a sok közül. Ha a fényképezőgéped ezt nem tudja, akkor a modelledet állítsd, ültesd egy semleges, egyszínű háttér elé vagy mozogj te úgy, hogy a háttérben ne látszódjon olyan sok minden: guggolj le, állj oldalabbra, fotózz felülről. 

 1. Akkor jó egy kép, ha soka like-olják 

Szerintem ezt már azért mind tudjuk az eszünkkel, hogy egy kép kedveléseinek a száma sok mindentől függ: mikor posztoltál, honnan, milyen eszközről, van-e link mellette, stb.. Mégis beleesünk sokszor abba a hibába, hogy főleg kezdő fotósként azt gondoljuk, ha a barátaink nem kedvelik olyan sokan, biztos nem is olyan jó kép. Pedig ez nem ezen múlik. És különben is, nem a közösségi felületeknek fotózunk, hanem magunknak, igaz? 

Hamarosan indul a Start! Online tanfolyam szülőknek, gyere, legyen a tiéd a 40 db 20%-os kupon!

[wpcdt-countdown id=”25820″]

Szeretnék kapni 20% kedvezményt!

* kötelező

Miért fontosak a fényképek?

Miért fontosak a fényképek?

Most, hogy pár nap múlva startol a Start! tanfolyam, sokat gondolkodtam írás közben, hogy miért is fontosak a fényképek. Igen, tudom, fura, hogy miért most és miért így, mikor majdnem 6 éve ez a főállásom, ebben nőttem fel. Az út valahogy adott volt, ahogy nektek is sokatoknak.

“Mert mindig is ez érdekelt.”, “Mert szeretnék a gyerekeimről sok jó fotót.” – írjátok.

De nem szeretnék megállni itt, menjünk még mélyebbre: miért? Miért fontosak a fényképek? Miért akarjuk annyira nagyon megőrizni a jelent a jövő számára? Mi ez a kényszer, hogy mindig kattintsunk, akármi történik?

Összeszedtem pár gondolatot, de kíváncsi lennék arra is, nektek miért fontos.

 1. Családi örökség, a múlt megőrzése
 2. Megosztás, közösség
 3. Komplex nyelv
 4. Jelenlét
 5. Nem bírál
 6. Öröm
 1. Családi örökség, a múlt megőrzése

Elég általános válasz a kérdésre, miszerint egy égő házból mit mentenél ki: a fényképeket vagy a számítógépet, amin a fényképek vannak. Mert érezzük a zsigereinkben, hogy ami már elmúlt egyszer, azt nem hozhatjuk vissza másként, csak a fényképek által. A te dédidet lehet, már nem ismerhette a kisfiad vagy kislányod, de micsoda asszony volt talán! Milyen szép és milyen jó asszony volt! Vagy mit tanulhatunk tőle? Mit tanulhatunk az ő életükből?
Csakis a fényképek által maradnak sok-sok évvel a távozásuk után is a családjaink része. (Ha még nem láttátok, nézzétek meg a Coco c. Pixar filmet, olyan szépen ábrázolja ezt a gondolatot (is)).

A fényképek a felmenőinkről, a mi gyerekkorunkról, a gyerekeinkről mind-mind egy nagy kirakós részei, mely darabkákból összeáll a családunk nagy tablója, mely nagyon fontos, jelentős része lehet a mi és a gyerekeink személyiségének is.

2. Megosztás, közösség

Sokat bíráljuk, szidjuk a közösségi felületeket, mert mindenki mindent is posztol ész nélkül vagy csak mert büszke valamire, ami lehet, hogy csak neki fontos, de mégis a szükségét érezzük néha, hogy az örömünket másokkal is megosszuk. Kitesszük a képeinket, a jelenünket a közösségi oldalakra, mert azt reméljük, így örökké megőrizhetjük, ha megosztjuk másokkal, akkor valahogy a világ részévé tehetjük. Így akarjuk jelentősebbé tenni talán.
A távol élő barátaink, rokonaink pedig hogyan máshogy látnák felnőni a gyerekeinket? Hogyan csodálkozhatnánk rá a távol élő, iskolai legjobb barátnőnk ügyes kisfiára, ki sakkversenyt nyert? Hogyan örülhetnénk vele máshogy, ha nem lennének a fényképek, amik által láthatjuk a csoda szülinapi tortát, amit sütött vagy éppen mi más által nevethetnénk magunkon egy-egy félresikerült konyhai kaland után?

3. Komplex nyelv, terápia

A fényképek segítenek, amikor már nincsenek szavak: mert nem találod vagy nem akarod szavakkal kimondani. Segít, ha nem érted, nem tudod megfogalmazni, de egy kép által más dimenzióba helyezheted. Megállhatsz és a fotón keresztül lehetőséged van hosszabban, jobban átgondolni, mit látsz, mit érzel.
Nem kell ismerni hozzá a fénykép készítőjének az anyanyelvét, nem kell elmenni hozzá a világ túlfelére.

4. Jelenlét

A Start! tanfolyamban sokat beszélek erről: talán semmi más nem alkalmas annyira az adott pillanatot átélni, mint a fényképezés. Amikor a szemed elé emeled a kamerád, megszűnik a világ, a gondok, a szorongás, egy dolog marad csak: a helyzet, amiben vagy, a pillanat, a percek, a szituáció, amit megőriznél.
Azzal, hogy megfigyelsz, megőrzöl, egyre több és több dolog válik érdekessé, kialakul a szokásod, hogy észrevedd a világ szép és érdekes dolgait. Mi más lehetne ennél fontosabb dolog, mint hogy lásd a szépet és érezd, hogy nekünk itt a földön most jó?

Szeretnél erről többet olvasni? Gyere, olvasd el, mit tanulhatsz a szükőknek szóló Start! Online fotóstanfolyamon!

5. Nem bírál

A fényképezés egy olyan hobbi, ami nem bírál, bármikor elkezdheted, nem kell hozzá előképzettség, kézügyesség, kreativitás. És mégis: lehet, hogy pont ezáltal fedezel fel magadban olyan képességeket, amiről eddig nem is tudtál.
Ahogy tanulsz fényképezni, új képességekre tehetsz szert, ami nemcsak az adott témádra hat, de más életterületen is lehet, hogy jobban fogsz “teljesíteni”.

6. Öröm

Fényképezni öröm. Meglátni a szépet, mindig több és új szépet keresni a világban. Megőrizni egy örömteli pillanatot. Később visszanézni, szerkeszteni a képeket öröm. Öröm nézni a dédik fényképeit, öröm nézni, ahogy a kicsit felismerik a képeken a nagyit vagy az imádott nagynénit.

Öröm benne a tanulás, öröm, hogy egy jól sikerült fotó a falakra kitéve is minden nap boldogsággal, értékkel tölti meg a mindennapjainkat, segít arra irányítani a figyelmet, ami igazán fontos: a család, az összetartozás, a szeretet és a mindennapi kis csodák.

Neked miért fontosak a fényképek? Megírod?