Oldal kiválasztása

Vidd hírét a Zizegjünk együtt! pályázatnak

 

Ebben a sztoriban mind együtt vagyunk. Akár mert érintett vagy, akár mert csak simán szívügyed, akár mert én szépen megkérlek rá. 

A pályázat misszója, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy egy ADHD-s, egy zizegős, egy repkedős, egy túlmozgásos gyerek nem rossz. Nem neveletlen. Te nem vagy rossz szülő. Egyszerűen ők ilyenek. Ők mások. Neked szőke a hajad, az enyém barna. Te utálod a sült gesztenyét, nekem a kedvencem. Te elsőre megtanulsz cipőt kötni, neki 32-szer annyi idő. Te nem bírod elviselni a szűk ruhákat, ő legszívesebben mindig csupasz lenne. Mások vagyunk, akár neurotipikus, akár atipikus, mindegy, milyen – tipikus. Így színes a világ. 

 

Ma, 2021-ben sokan még mindig azt hiszik: az ADHD csak a modern világ találmánya, a “gonosz” szülők találták ki, hogy betegségnek állítsák be a rossz és neveletlen gyerekeik állapotát. Sokan még mindig hiszik, hogy az ADHD-t a gyógyszergyártók találták ki. “Nem adunk el elég gyógyszert. Kik vesznek kevés gyógyszert? A gyerekek. Találjunk valamit, ami alapján be lehet őket gyógyszerezni.” Igen. Ezt nem egy és nem két ember arccal, névvel vállalta és közösségi oldalakon leírta. Sokan még mindig hiszik, hogy a föld lapos. … 

 

Ezzel a kampánnyal szeretnék még ha csak egy hangyafarknyit is, hozzájárulni ahhoz, hogy megértésék az emberek, hogy itt miről van szó. Olyan gyerekekről, akik egészen egyszerűen színesebbé teszik a világot. Meg fáradtabbá a szülőket. De ez ilyen, őket mi, az ő szüleik kaptuk, mert fent tudták: mi meg tudunk bírkózni vele. 

 

Ezért kérlek, vidd hírét a pályázatnak, hogy minél többen résztvegyenek benne és egy klassz anyag születhessen a végén. 

 

Hogyan tudod megosztani? 

 

– A lap alján lévő kis szürke ikonokra kattinva. 

– “Kézzel” az oldalt bemásolva és saját szavaiddal eljuttatva: http://www.agiszabo.hu/palyazat-zizegjunk-egyutt/

– Ha benne vagy csoportokban, ahol szabad ilyet publikálni, kiteszed, megosztod.

– Szólsz a fejlesztő pedagógusotoknak, a kerületi mamiknál, a városi anyu-csoportotokban. 

– Megosztod az osztályotok FB-csoportjában. 

– Interjút, podcastot készítesz velem <3 és kiteszed az oldaladra, blogodra. 

– Bárhogy, ahogy csak szeretnéd.  

 

Köszönöm és készönjük minden értintett család nevében is.