Oldal kiválasztása

Zizegős családfotózás

A gyerekkor túl rövid az unalmas családi fotókhoz

Egy zizegős gyerkőccel, pláne többel egy családi fotózás elég stresszes tud lenni. 

A fotózás előtt óránként szorul össze a gyomrod, hogy a gyerekek hogy fognak viselkedni. 

Szétszedik majd a műtermet. 

A fotós nem fogja tudni kezelni őket. 

Képtelenség egy helyben tartani őket. 

Ha kéred, hogy mosolyogjanak, egészen biztos, hogy grimaszolni fognak. 

A világ összes csillagát is beígéred nekik, csak abban a fél-egy órában legyenek már “normálisak”. 

Pedig tudod, hogy ők pont így normálisak. Ők pont így tökéletesek és szerethetők. 

Te már tudod kezelni az energiáikat, de mégiscsak érzed, hogy egy klasszikus családfotózáson meg kell felelni valamiféle külső rendnek. 

Vagy mégsem? 

Tudod-e, hogy egy családi fotózáson nem kell egy helyben ülni? Hogy egy családi fotózás lehet olyan is, ahol nem egy külső ideálnak feletek meg, hanem ÖNMAGATOK LEHETTEK? 

Olvass csak tovább, ha érdekel, hogyan… 

Képzeld el, hogy olyan családi fotózáson vesztek részt, ahol megfelelési kényszer nélkül, úgy lehettek együtt, ahogyan a legjobban szereted magatokat. Egymásra figyelve. Szeretve, rajongva a családotok minden tagjáért, igen, a kis idegesítő és sokszor megmosolyogtató szokásaiért is.

Egy vitamentes, nyugis fotózást képzelj el az otthonotokban. Mert itt nem kell viselkedni. Itt mindenki elengedheti magát. Biztonságos környezetben vagytok.

Megérkezem, a gyerekek még picit távolságtartóak, méregetnek. Nektek izzad a tenyeretek, izgultok picit, nem tudjátok még, mi lesz itt, mit kell majd csinálni a következő pár órában.

Körbevezettek a lakásban, én sokat kérdezek, csillogó szemmel hallgatom a történeteiteket. A gyerekek már közelednek, nemcsak testben, de szívben is. Megmutatják ők is a szobájukat. Aztán lassan, szinte észrevétlenül átcsap az együttlét egy hatalmas bohóckodásba. A kislányok beöltöznek, táncolnak, a fiúk legóznak velem. Ti kívülről figyeltek minket.

Aztán bevonlak benneteket is a nagy játékba. Lehet, hogy átadom a gyeplőt a gyerekeknek: legyen ők a nap rendezői. Itt már kezd elszabadulni a totális káosz. De ez olyan káosz, amiben jól érzitek magatokat. Azt veszitek részre, hogy régen nem voltatok ennyire JELEN. Most nem kell a munkára, a teendőkre koncentrálni, most nem kell izgulni, csak együtt kell lenni.

családi fotózás budapest

Mi történik még egy zizegős fotózáson? 

 • Amit biztosan nem kell: “szépen” viselkedni. Kérésre a kamerába nézni. Illedelmesen, csendben ülni. 
 • Nem kell nektek, szülőknek állanóan rendszabályozni a gyerekeket. Nem kell ruhát igazgatni, nyálat törölni, hajat igazítani. 
 • A férjed sem érzi, hogy egy kínszenvedés az egész, sőt, még kivonulni sem kell. Azt érzi, hogy olyan természetes minden. Jól érzi magát ő is, mert tudja: nem kell izgulni, nem kell viselkedni. 
 • El fogtok fáradni. A gyerekek is. De nem abban, amiben általában szoktál: hogy összetarts mindent. Ez egy olyan elfáradás lesz, ami feltölt. Ami után egy nagyot szusszantok és azt érzitek: no, ez szuperjó volt. 
 • Örömet, élményt adsz a gyerekeknek. Jó eséllyel napokig emlegetni fogják a fotózást. Úgy fognak emlékezni rá, mint egy szuper családi délelőttre vagy délutánra. 

Mi az, amit kifejezetten imádok és üdvözlök? 

 • A rosszalkodást. 
 • A humort. 
 • Az “atomvillanás” gyerekeket. 
 • A szélvész gyerekeket. 
 • A furákat. A szentjánosbogarakat. A különcöket. A csodálatosan izgalmas kis világukat. 
 • Imádom a hangos és energikus családokat. 
 • Az ugrálást. 
 • A pici gyerekkezek érintését, ölelését. 
 • Imádom, amikor a meztelen talpak csattognak a padlón, hát még a babacombok és a pelenkás popók…! 
“Anyukám nagyon szerette mutogatni a gyerekkori képeinket, és sokszor sajnálta, hogy nincs belőlük több. Azt hiszem már ekkor eldőlt nálam, hogy a gyerekeinkkel minél több családi képünk lesz .  Jártunk több fotósnál is. Voltak jó élményeink, voltak kevésbé jók, valahogy sosem volt az igazi. Aztán megtaláltuk Ágit egy téli fotózáson.
Az itthon telefonnal vagy fényképezőgéppel fotózott képeinkkel mindig az volt a bajom, hogy valahogy nem adja vissza, hogy milyenek is a gyerekeink valójában. Plusz a kislányom (3 éves) nem is igazán szereti, ha fotózzák.
Az első fotózást teljesen rábíztuk Ágira, nem volt különösebb elképzelésünk, hogy hogy szeretnénk. Amikor megkaptuk a képeket nagy izgalommal néztük végig őket. A 1 éves kisfiunkat nem igazán zavarta, hogy fotózzák, úgyhogy róla már az elején is sok kép készült . Minden fotó nyüzsgő, élettel teli és szuper volt. Aztán egyszer csak ott volt a sorban AZ a kép… a “nem szeretem, ha fotóznak” kislányomról egy bájos, szemtől-szembe fotó, ami tényleg olyannak mutatja, mint amilyen szép ő a valóságban. Abban a tekintetben benne volt a lelke, és azt hiszem Ágié is, mert szerintem ilyen képet csak az tud csinálni, aki szívvel-lélekkel áll a fotózáshoz.
Azóta már a második fotózáson is túl vagyunk, és ismét megszületett mindkét gyerkőcről AZ a fotó. Az, amitől egy szülőnek egy pillanatra még a levegő is bennakad. Pedig most sem volt ez előzetes elvárás, és nem is mondtuk Áginak, hogy mit szeretnénk. Ez neki egész egyszerűen sikerül és kész. És közben senki nem görcsöl, minden fotó természetes és szeretettel, élettel teli. Tiszta szívből ajánljuk őt mindenkinek, aki ilyen fotókra vágyik. ” Anna

Családi fotózás Budapest

Ha még tovább olvastál idáig, akkor valószínűleg volt pár gondolat és mondat, ami megragadott, talán azt érezted: ti is ilyenek vagytok, pont ilyen élményre vágytok.

Még lehet, hogy van kérdésed.

 • Nem, ez nem egy sima “odamegyek, lövök pár képet, retusálok, elküldöm, fizettek” típusú fotózás.
 • Itt kell, hogy együttlegyünk, kell, hogy befogadjatok picit, mert a gyerekek is akkor tudnak majd önmaguk lenni.
 • Mégpedig a fotók által azt szeretnéd, ha a gyerekek és a családotok igazi, valódi egyéniségét, egyediségét kapnád a fotókon.
 • Igen, lesznek azért “normális” fotók is, amiket a nagyiknak át tudtok adni.
 • Igen, ha van kérésetek, benne vagyok bármiben.
 • Nem, nem időre mérem az együttléteket, a 2-3 órás fotózás csak egy irányadó szám, ennyi általában elég hosszú a sokféle kalandhoz, de kellően rövid ahhoz, hogy túléljétek.
 • Nem, biztosan nem fogok zavarba jönni, ha nincs patika rend.
 • Nem, nem fogok zavarba jönni attól sem, ha a gyerekek ellenállnak. 500+ család után tudom, hogy ez csak átmeneti.
 • Igen, kisbabákat is szívesen fotózok.
 • Igen, szívesen megyek vidékre is.
 • Nem, nem kellenek vadiúj ruhák és összeillő, fotókompatibilis ruhatár.
 • Van még kérdésed? Katt ide a Gyakori kérdésekhez 

 

HOGYAN TOVÁBB?

 1. Töltsd ki ezt a rövid űrlapot. 
 2. Az űrlap beküldése után azonnal megkapod a részletes tájékoztatómat arról, hogyan zajlik egy fotózás, milyen feltételek vannak, és ebben találod az áraimat is. 
 3. Ha azok alapján tetszik, amit látsz, a tájékoztatóban szereplő linken keresztül tudsz időpontot foglalni hozzám. :)

6 + 9 =

Már biztos vagy benne, hogy velem szeretnél fotózni?

Ha már tudod, hogy mikor, hol, hogyan szeretnél velem fotózni, közvetlenül is foglalhatsz egy nektek tetsző időpontot! A foglalás után emailen és telefonon megbeszéljük a részleteket!

“Nagyon fontos volt nekünk, hogy spontán képek készüljenek. Viszont nem tudtuk elképzelni, hogy milyen képek fognak készülni. ha nem lesz beállítva és elmondva. hogy mit is csináljunk. A fotózás után hazafele úton arról beszélgettünk, hogy nekünk fel sem tűnt, hogy valaki fotózott minket. A kislányunk legjellegzetesebb pillanatai mind- mind meg lettek örökítve. Örök emlék, és nagyon jó élmény marad számunkra.”

“Csupa mosoly, kedvesség és profizmus. Kizárt dolog zavarban lenni előtte. Pontosan azokat a pillanatokat ragadja meg, amiben minden benne van… Rengeteg alázat és szeretet tükröződik a munkáin.”