Oldal kiválasztása

Családi legendárium

Dokumentarista családfotózás

Mert a családi fotóitoknak többnek kell lenniük, mint puszta bizonyonyítéknak arról, hogy léteztetek.

A műtermi, beállított képek neked nem tetszenek.

Természetességet szeretnél, önmagatokat viszontlátni a képeken. Amilyenek VALÓJÁBAN vagytok. 

A képeket viszontlátva önmagatokat szeretnéd ÉREZNI. 

Jó helyen jársz.

Budapest egyik vezető családi fotósa vagyok olyan családok számára, akik valami mást keresnek.

Őszinteséget, természetességet, játékosságot és egy kis művészetet.

Családi fotózás a városban

Mi az a Családi legendárium fotózás?

A családi fotók az egységet, az összetartozást erősítik. Azt mutatják, hogy ti így együtt vagytok egy egyedi, különleges, mindennél csodálatosabb egység. 

Hiszem, hogy a családi fotóknak többet kell mutatniuk, mint néhány kétdimenziós lenyomata annak, amilyenek kívülről látszotok. Azt kell mutatnia, hogy ami az igazi valótok. Az igazi arcotok. A személyiségetek. 

Ebbe a valódiságba beleférnek a közös mókázások, a huncutkodás, a kergetőzés. De belefér a maszatos kis kéz a tízórai után, belefér a kócos haj, ami ébredés után takarja a picid arcát. Belefér a nappaliban széthagyott játékhalom is, hiszen ezek vagytok ti, ez most az életetek. 

A Családi Legendárium Fotózások pózmentes, erőlködésmentes, laza együttlétek. Ott vagyunk, ahol nektek a legfontosabb: otthon és/vagy a kedvenc helyeiteken.

Úgy, ahogy ti igazán önmagatok vagytok.

Ebben kísérlek benneteket, hogy olyan fotók készüljenek, melyeket látva ÖNMAGATOKAT fogod ÉREZNI.

Amiket az évek során a falon és évek múlva majd a gyerekek úgy fognak nézegetni, hogy visszarepítse őket a gyerekkorukba. Hogy segítsen nekik emlékezni, látni, hogy milyenek voltak kicsinek, hogyan szerettétek őket, hogyan voltak ők részei annak a csodának, amit a ti családotok jelent.

Nem csupán képeket készítek, lenyomatokat a külsőtökről. Az együttlét során figyelek, beleolvadok, hogy láttassam az igazi személyiségeteket és a köztetek lévő köteléket.

“Imádtam Ágival a családi fotózást 🥰 és a lányom is imádta ❤ sőt, legutóbb a kutya is ott volt és nagyon felszabadult, vidám képeink születtek! Alig tudtuk leválogatni, mert mindegyik annyira tetszett 🤩😍

Családi fotózás Budapest

Már mindent tudsz?

Ha már tudod, hogy mikor, hol, hogyan szeretnél velem fotózni, közvetlenül is foglalhatsz egy nektek tetsző időpontot! A foglalás után emailen és telefonon megbeszéljük a részleteket! 

Van az időnek egy nagyon furcsa tulajdonsága. Hogy múlik. Megy. Szalad. Rohan. Vánszorog. Elfolyik. Mindegy, milyen tempóban, de mozgásban van. Amikor kisgyerek van a családban, főleg gyors.
Minden napod tele van olyan pillanatokkal, amikor felsóhajtasz: bárcsak ezt a percet örökké meg tudnám őrizni. Amikor reggel a gyerekek bemásznak mellétek az ágyba és a reggeli első mosoly a tied. Amikor délután elfárad és a kezét a nyakad köré fonja. Amikor büszkén mutatja a gyurma-alkotását. Amikor önfeledten pancsol az otthoni medencében. Amikor tokától bokáig fagyis, de azt a boldogságot, ami az arcán van fagyizás közben, azt nem felednéd soha.
Van a fényképezésnek egy nagyon furcsa tulajdonsága. Hogy képes megállítani az időt. Képes örökkévalóvá tenni azt, ami csak egy múló pillanat. Egy mosolyt, egy maszatot, egy jellegzetes arckifejezést.
És bár a mostból, a pillanatból él, mégis a jövőnek dolgozik. Annak a távoli jövőnek, amit most még nem látunk.
Amikor annak a most még maszatos kéznek, arcnak a tulajdonosa már felnőtt lesz és szeretné látni, a képek által ÉREZNI, hogy milyen volt az ő gyerekkora.
Egy műtermi kép nem biztos, hogy kivált bármi érzést belőle. De ha látja majd a mostani otthonotokban a szobáját, a dinó- és lego gyűjteményét, meg fogják rohanni az emlékek. Ez fog neki erőt adni, ez fogja előre vinni, ha éppen fiatal szülőként majd elfárad.
Így lesz egy családi fotózásból családi örökség, ami generációról generációra viszi tovább a ti történeteteket, azt az egységet, amit ti alkottok.

Mi történik egy Családi Legendárium Fotózáson?

1. A fotózáson 2-3 órát töltünk együtt. Akár több helyszínen is, akár több kalandot is felölelve. Veletek töltöm ezt az időt, de csak annyira belefolyva az eseményekbe, amennyire ez nektek még kényelmes.

2. A fotózás után néhány héttel küldöm nektek a képeket. Egy teljes történetet, tele érzelmekkel, őszinteséggel. Ebből, ha szeretnétek, nyomtatunk papírképeket és/vagy fotókönyvet készítünk.

3. Az elkészült összes kép a tiétek, ezeket már átadáskor le is tölthetitek a galériából. 

Már mindent tudsz?

Ha már tudod, hogy mikor, hol, hogyan szeretnél velem fotózni, közvetlenül is foglalhatsz egy nektek tetsző időpontot! A foglalás után emailen és telefonon megbeszéljük a részleteket! 

Olvass további írásokat! 

ripka Dani interjút készített velem

ripka Dani interjút készített velem

Az a megtiszteltetés ért, hogy Ripka Dani felkért, hogy szerepljek az országunk neves fotósait felvonultató interjúsorozatában :)  Laza, kötetlen, mesélős interjú lett, ezúton is köszönöm a megtisztelő felkérést!  "Hogyan kerülsz "mood"-ba? A családokkal a fotózás...

Zizegős családfotózás Szombathelyen

Zizegős családfotózás Szombathelyen

Zs. gimis osztálytársam, jóbarátnőm volt. Ritkán mondom ezt, de ezen a fotózáson elfáradtam. Ugyanis annyit nevettünk, hogy szó szerint már fájt az arcom a végére. Beültem az autóba utána és percekig csak vigyorogtam, ragyogtam és hálát adtam, hogy mennyire...

“Nagyon fontos volt nekünk, hogy spontán képek készüljenek. Viszont nem tudtuk elképzelni, hogy milyen képek fognak készülni ha nem lesz beállítva és elmondva hogy mit is csináljunk. A fotózás után hazafele úton arról beszélgettünk, hogy nekünk fel sem tűnt, hogy valaki fotózott minket. A kislányunk legjellegzetesebb pillanatai mind- mind meg lettek örökítve. Örök emlék, és nagyon jó élmény marad számunkra.”

“Csupa mosoly, kedvesség és profizmus. Kizárt dolog zavarban lenni előtte. Pontosan azokat a pillanatokat ragadja meg, amiben minden benne van… Rengeteg alázat és szeretet tükröződik a munkáin.”

RÉSZLETEK

Figyellek benneteket. Figyelem az arcotokat, a szemeteket, minden rezdüléseteket. Figyelek amaszatos kezekre, a falon a kitett képeitekre. Figyelem, mi a fontos nektek az otthonotokban. Figyelem a házatokat kívülről, belülről. Hogy erre is tudjatok majd emlékezni. 

ÉRZELMEK

Hiszem azt, hogy egy fotó akkor és attól jó, ha érzelmeket ébreszt. Ha ránézel és önmagatokat fogod viszontlátni. Ha a fénykép MÖGÉ is tudsz látni. Minden elkattintott képkockánál ez a célom, hogy ezt az élményt megadjam nektek. 

történések

A varázserőm, hogy mindenben meglátom a szépet. Ami neked egy paca a konyhapulton, az nekem arról mesél, hogy a kisfiad új szokása, hogy ő főzi nektek reggel a kávét. A szennyesruha-halom arról mesél, hogy mekkorát homokoztatok tegnap. Ezeket keresem meg és adom át nektek. 

Már mindent tudsz?

Ha már tudod, hogy mikor, hol, hogyan szeretnél velem fotózni, közvetlenül is foglalhatsz egy nektek tetsző időpontot! A foglalás után emailen és telefonon megbeszéljük a részleteket! 

És te mire és hogyan szeretnél emlékezni?

Ha úgy érzed, beszélgessünk erről, keress egy számodra megfelelő időpontot a lenti gombra kattinva és ismerkedjünk meg, mesélj, mire vagy a legbüszkébb, hogyan szeretnél magatokra emlékezni 5-10-20 év múlva?