Oldal kiválasztása

Az a megtiszteltetés ért, hogy Ripka Dani felkért, hogy szerepljek az országunk neves fotósait felvonultató interjúsorozatában :) 

Laza, kötetlen, mesélős interjú lett, ezúton is köszönöm a megtisztelő felkérést! 

“Hogyan kerülsz “mood”-ba?

A családokkal a fotózás előtt beszélgetünk egy fél órát, hogy megtervezzük a megtervezhetetlent, de legalább a kereteket megadjuk, gyerekekről kérdezek, családi dinamikáról.

A mood azonban csak abban a pillanatban üt be, amikor megérkezünk, találkozunk a családokkal, akkor viszont 200%-on. Az első percben.

Ebben a műfajban, legalábbis nálam az előkészület annyit jelent, hogy előveszem a gépet, nem kell fényeket beállítani, háttérrel babrálni, így tényleg minden akkor kezdődik, amikor megérkezünk.

Innentől megszűnik minden, dombon gurulunk le, virágot szedünk, fogócskázunk, mindenre is felmászunk. Ha otthon fotózunk a családoknál, akkor legózok a gyerekekkel, rángatnak ide-oda, ennél klasszabb élmény nem is lehet.

A gyerekek a főnökök, így tervezni csak titokban lehet, de 9 év után azért van a tarsolyomban egy s más, hogy hogyan irányítsuk a gyerekeket úgy, hogy ne vegyék észre.

Minden azon múlik, amilyen a kémia köztünk a családdal, ennek pedig feltétele a bizalom tőlük felém, ezért is beszélgetek előtte mindenkivel, mert hiába a pénz beszél, nem lesznek jó képek azok, ahol a család csak azért volt ott, hogy ott legyen, hogy meglegyen a kötelező éves fotózás és gyakorlatilag teljesen mindegy nekik, hogy ki kattintgat. De ha rám bízzák magukat, akkor ott fantasztikus dolgok születhetnek.” 

Olvassátok a teljes interjút itt: https://www.portrefotos.net/post/a-portrefotozas-tarsai-8-0

 

Dani képei és közösségi oldala: https://www.instagram.com/ripkadani/