Oldal kiválasztása

Kiderül, hogy babát vártok.

Hatalmas öröm (lehet, hogy kis rémület is). Telnek, múlnak a hetek, hónapok, készültök a baba fogadására. Végigolvastad az egész internetet. Könyvek hada áll a lakásban. Mindent tudni szeretnél arról, milyen lesz az élet a kisbabával, hogyan kell fürdetni, tisztába tenni, altatni, hogyan nyílik a babakocsi, mennyit kell aludnia, híznia, büfiznie.

Aztán – köszi, természet – remélhetőleg eljutsz oda, hogy az információ túl sok, felkészülni pedig lehetetlenség. Inkább becsukod a könyveket és megnyugszol. Tudod, minden jó lesz pont úgy, ahogy lesz. Reméled, hogy helytálltok majd. Ekkor lesz időd, kedved arra gondolni: mennyire fontos lesz megörökíteni a picit az első hetekben.

babafotózás másként kollázs zoé

Elkezdesz tájékozódni a babafotózás témában.

És ekkor megtörténik: újra elővesz a pánikhangulat. Mennyi, de mennyi babafotós! És ráadásul minden babafotózás egyformának tűnik. Mintha egy gyárban készülnének ezek a képek. Minden baba ugyanolyan. Ki vannak ragadva abból a közegből, ahová akkor még nagyon is tartoznak: az anyukájuk szoros öleléséből. És hol vannak az anyukák? És miért nincsenek az árak normálisan feltünetve? Miért érdekel bárkit, hogy mennyi ideig tart egy ilyen fotózás?! Te nem akarsz azon görcsölni, hogy éppen alszik-e a baba, mennyi ideig fog szopizni, kicsúsztok az időből, felárat kell fizetni…

De a legjobban az zavar: te ezt nem akarod így! Természetes, szép, egyszerű képeket szeretnél. Nem akarsz horgolt manósapkát a picire, eszed ágában sincs valami kosárba belepakolászni a babádat. A karodban szeretnéd tartani. Otthon, az ő kiságyában. Majd előtte picit elpakolsz, de fontosabb ez, mint egy steril környezet.

Kezdesz belefáradni a keresésbe. Kezded feladni, hogy olyan babafotózást találj, ami a lehető legközelebb van a  valódi élethez, mégis olyan színvonalú képeket kaphatsz, melyeket büszkén teszel ki a falra.

Körbekérdezel az ismerősök körében, belefutsz ugyanebbe: a többségük a kosaras fotózásokat választotta, mert azzal találkozott, tetszett is neki. Egy részük pedig inkább nem is csináltatott: nem talált olyan babafotózást, aminél érezte volna: ezt kerestem!

Végül találsz néhány ilyen fotóst.

Hogy mi alapján döntesz ekkor?

Sok tényező befolyásolja ezt. Megnézheted az árakat, tagadhatjuk, szépíthetjük, de ez fontos neked is, nekem is, mindenkinek. Megnézheted, milyen hangulatúak a képei. Ez nem döntés kérdése. A szíved fog választani. Közel érzed magadhoz? Otthonosan ismerősnek látod a képeit? Egyáltalán, tetszik a képek hangulata? Megnézheted, ki a fotós, elolvasod a bemutatkozását. Ez megint olyan kérdés lesz, ami nem tudatos döntés lesz: vagy szimpatikus vagy nem. Ő-e a te embered vagy sem.

Talán te is érzed: ezek a fontos dolgok.

Nem pedig az, hányszor lehet átöltözni, mennyi ideig tart egy fotózás.

IMG_3043

Mi, családi fotósok, babafotósok … szolgáltatunk.

Az a munkánk, hogy nektek örömet szerezzünk. Az a legfontosabb a mi “üzletünkben”, hogy ti elégedettek legyetek. És ha amiatt egy órával tovább vagyok nálatok, mert nehezen tudott elaludni, mert szopiznia kellett, mert pelust (vagy teljes öltözéket :))  kell cserélni, akkor egy órával tovább vagyok ott. Ha háromszor mondod le a fotózást, mert a családban valaki mindig megbetegedett, akkor ebből semmi baj nincsen.

Én úgy tekintek erre, mint egy baráti, bizalmi kapcsolatra. Úgy érkezem hozzátok, mintha régóta ismernénk egymást. Tudom, hogy zavarban vagytok a kamera előtt (szerencsére a babafotózás során a picur van a középpontban, emiatt a szülők is sokkal lazábbak tudnak maradni:)), tudom, hogy szeretnétek a lehető legjobb körülményeket teremteni a babafotózáshoz: frissen ébredjen vagy éppen aludjon, legyen tele a pocak, de üres a pelenka, legyen szép és frontmentes az idő, stb. (Csak halkan jegyzem meg, mert tudom, hogy ezt neked nem is kell mondnom, de ennek a műfajnak a bizalmi jellegéből adódóan örömmel veszem, ha a családok is így tekintenek erre: figyelembe véve, hogy bár szolgáltatunk és mindig az ügyfeleink szempontja a legelőrébbvaló, nekünk is van családunk és szerencsére sokszor sok más munkánk is.)


babafotozas_agiszabo_koll_web

Hogy hogyan zajlik egy ilyen fotózás, mi miatt kell izgulnod (semmiért…:)), és mi miatt nem, erről ezen az oldalon olvashatsz bővebben!  

Ha te is ilyen babafotózásra vágynál, itt megtalálsz! 

Ági