Oldal kiválasztása

Végre itt a tavasz, tudom, hogy ti is már nagyon vártátok, mert hirtelen nagyon sokan lettetek, akikkel kinti fotózást tervezünk! :)

(Csak halkan jelzem, hogy a hétvégi időpontjaim nagyjából nyárig elfogytak, viszont ezért a hétköznapi fotózásokra 10% kedvezményt adok 2019. május 31-ig ;)

Sokszor kérdezitek, hogy hova érdemes menni, ezért végre összeállítottam egy listát a kedvenc helyeimről.

De előtte még néhány gondolat.

  1. Mindegy, hogy hová megyünk. :) Persze ez így önmagában nem igaz, de amikor elkezdtem fotózni, az első pár évben nagyon nagy hangsúlyt fektettem arra, hogy a tökéletes helyszínt megtaláljuk és aztán azt vettem észre, hogy néhány méteren belül is nagyon sok lehetőség van különböző hangulatú képek készítésére. A legfontosabb, hogy ezen ne izguljatok, mert minden pont ott és pont úgy lesz jó, ahogy lesz :)
  2. Kinti fotózásokról beszélünk, tehát az időjárás a másik – jogos – aggodalmatok. Tudjátok a mondást: nincs rossz idő, csak nem megfelelő öltözet. Ez az egyik fontos dolog. A másik, hogy kezdő, de gyakorló “boszi” vagyok (kizárólag jóságos), így a többszáz család fotózása során egyszer-kétszer volt csak olyan, hogy el kellett halasztanunk a fotózást, ugyanis valahogy mindig úgy alakult, hogy vagy a rossz idő beállta előtt végeztünk (ó, hányszor volt, hogy az utolsó képkocka elkattintása után kezdett csepegni és esni) vagy mire elérkezett a megbeszélt kezdési idő a családi fotózásra, kiderült a nap és csodálatos fényeket és színeket kaptunk az égiektől. Aki mer, az nyer, ez bevált az elmúlt években is :)
    De komolyra fordítva a szót, ha a boszi erőim és a ti lelkesedésetek nem lenne elég hatásos, akkor is mindig van B-terv, amit előtte vagy aznap kitalálunk: vagy egy másik napszakra vagy egy másik napra tesszük át a fotózást: minden héten vannak fotózás nélküli napjaim, egyrészt a számítógépes munkákra, másrészt tavasszal kifejezetten az ilyen esetekre. Elég rugalmas vagyok ebben, így mindig van megoldás.
  3. A családi fotózások helyszínének a kiválasztásakor mindig figyelembe vesszük, hogy mekkorák a gyerekek: akármennyire is imádjátok a városi dzsungelt, egy babakocsis, még nem két lábra emelkedett picurral nem lesz nagy buli a macskaköveken hasalni.
  4. Mik a kedvenc tevékenységeitek? Szoktatok túrázni? Vagy van a családban egy menő terepjáró vagy egy bogárhátú, amivel fotóznánk? Nagy bringások vagytok vagy éppen imádtok a Kertemben bambizni nyaranta? Akkor hajrá, miért ne tehetnénk ilyen környezetbe vagy témára a fotózásotokat?
  5. Nem kell csak egy helyszínben gondolkodni. Számtalanszor volt már, hogy otthon kezdtük, aztán elmentünk egy közeli parkba vagy egy városi séta után a zöldben kötöttünk ki.
  6. A zsúfolt helyek. Vannak tiltólistás helyeim, ezek egy része egyszerűen szakmailag nem vállalható, mert nincs meghitt, izgalmas rész, túl sokan vannak vagy a hangulata jó a helynek, de a messzi háttér lelombozó. A Kopaszi-gáton például elvből nem fotózom, bocsánat, erre ne is kérjetek.:) Ezen kívül vannak, amik kedves helyek a szívemnek (pl. Állatkert), de nagyon jól kell választani a napot, napszakot, amikor lehetőleg kevesen vannak, hogy lila kabátos japán turistacsoportok ne virítsanak a háttérben. :)
  7. A lenti lista egy általános, inspirálódást és gondolkodást segítő gyűjtemény, elég, ha átgondoljátok, melyik témához lenne kedvetek és azon belül ajánlok szuper helyeket, melyek szándékosan nem szerepelnek pontos megnevezéssel a cikkben, ez az én kis szakmai titkom. :)

URBAN DZSUNGEL

A pici and the city lookbook fotózásait rendszeresen a város izgalmas helyeire szervezzük, Jankával imádjuk a málló falakat, a macskaköves utcákat, a titkos kapualjakat vagy a graffitis felületeket. Hatalmas hangulata van ezeknek, bátran és szívesen ajánlom bármikor, akármikor. :) Jó ismerője vagyok a belvárosnak, a Hősök terétől akár Kelenföldig, de Jankától is, aki a városi élet nagy szerelmese, bármikor kapok ihletet. Ismeritek a #70napbudapesten projektet? 70 nap, 70 ötlet, nem csak nyárra!

Gyerekfotózás Budapest

RÉT, ERDŐ

Talán a repertoáromban ebből van a legtöbb, szerencsére Budapesten nem szűkölködünk ilyen helyekben, sőt, messze sem kell menni érte. Választhatunk egy városszéli kis erőt, amelletti rétet, de a Normafán is találni ilyen-olyan intimebb részeket, de vannak még ötleteim jó kis helyekre, de szerencsére ti is elég kreatívak vagytok sokszor ennek a kiválasztásában.

VÁROSI PARKOK

A nagy klasszikusok: Városliget (már ami még maradt belőle), Margitsziget és a kisebb-nagyobb társaik. Tévedni nem lehet és jó érzékkel viszlek benneteket olyan helyekre, ahol nagyrészt magunk vagyunk és mégis izgalmas a háttér. Minden korosztállyal tuti választás és többnyire mindenki által jól megközelíthetők.

TITKOS HELYEK VIDÉKEN

Budapest körül vagy szerte az országban vannak olyan klassz helyek, amikről kevesen tudnak, de mégis rendkívül izgalmas és ha még ti kötődtök is hozzá, külön jó kis téma lehet. Ha ilyen miatt hívtok, megoldunk mindent, egy izgalmas helyszínért hajlandó vagyok messzebb is menni. :)

A SAJÁT UDVAROTOK

Tuti választás, mert bent is tudunk fotózni, a kedvenc játékokkal, a gyerekszobában, a kis kedvencekkel, valamint kint is el lehet engedni a gyeplőt, marhulni, fogócskázni, hintázni, fűben hemperegni.

Ha valami jó kis dzsungeles, ősfás kertetek van, kifejezetten kérem, hogy hadd fotózzunk ott, imádom a buja növényzettel, szabadon, lazán hagyott kereteket, a málnát, ribizlit a bokorról enni a fotózás közben vagy ha a kezembe nyomtok pár körtét vagy cseresznyét a fáról  a “munka” végeztével ;)

VÍZ, VÍZ, VÍZ

Akármikor, bármikor mindig és állandóan. A Római-partot pár éve fedeztem fel, köszönöm ezúton is annak a kedvenc családomnak, akik megmutatták, milyen izgi helyek vannak, olyannyira, hogy azóta még a Love Mama fotózásokat is szoktam oda szervezni. Lehet kavicsot dobálni, lábat lógatni, vagy csak a vizet nézni és csendben elmélázni. De nyitott vagyok messzebbi tavakra is, mondjátok, mik a kedvenc elbújós helyeitek és megyek!

Családi fotózás Budapest

BALATON

Örök szerelem, megunhatatlan és végtelenségig imádott. Az óránként változó színe, a megnyugtató ölelése körben a hegyekkel, Fonyódról a Badacsony, Tihanyból vagy bárhonnan az Északi-partról a víz egésze, a Káli-medence, a magaspartról a tenger-utánérzés, jaj, kedvesek, légyszi nyáron hívjatok sokat, egy balatoni hétvégére mindig vevő vagyok :)

Picit messzebb a víztől pedig megvannak a tényleg titkos titkos helyeim, tilosban járós, beszökős és imádós részek.

Neked melyik a kedvenced?

Szeretnék még több ilyen cikket olvasni, elsőként értesülni a kampányokról vagy a készülő könyvemről? Szeretnél olyan tippeket olvasni, ami mások számára nem érhető el? Iratkozz fel a hírlevelemre, hogy küldhessem!