fbpx

A portréfotózásokról

Látod a szebbnél-szebb “átalakítós” fotózásokat. Tetszenek neked a képek, de valahogy mégsem érzed a sajátodénak.
Pedig nagyon szeretnél te is néhány egyszerű, természetes, “hétköznapian szép” fotót magadról.
Gyöngysor, merevre lakkozott haj, díszes pamlag nélkül.
Ekkor találsz rám.
Érzed, hogy jó helyen jársz, mert a képeimet látva talán valami otthonosságot érzel: ezt el tudnád képzelni magad is. Mert talán bizalmat érzel, hogy fel tudsz majd oldódni a társaságomban. Mert érzed: most van itt az ideje egy ilyen fotózásnak.
Kamaszlány korom óta bújkáltam a kamera elől, utáltam minden “lesifotót”, ami rólam készült, borzadva néztem a családi fotókat, ahol a nagy ünnepekkor nem tudtam megúszni, hogy a képen legyek.
Aztán egyszercsak történt valami, hívást éreztem, hogy most van itt az ideje, hogy nőként, Ágiként, emberként is a kamera elé álljak. Egy jóbarátnőmmel, Izával párhuzamosan készítettük egymásról a képeket.
És tudod mit? Semmi fájdalmas nem volt benne. Pont úgy voltam ott és akkor jó, ahogy éppen voltam. Volt már szebb a testem és a bőröm, voltam már boldogabb és ragyogóbb is, mint ott és akkor és mégis felszabadultan tudtam odaállni, sőt, azóta ismételtünk is.
Hogy miért fontos ez? Mert várhatsz arra, hogy soványabb, csinosabb, boldogabb, kerekebb, nőiesebb legyél. De moat is pont úgy vagy tökéletes, ahogy vagy. Ebben az életszakaszban, éppen így.
Ott az a csodálatos személyiséged, azt fogom lefényképezni. Amit pedig annyira nem hangsúlyoznál, azt nem fogjuk.
Ezt szeretném megmutatni neked egy portrésorozattal: pont így, pont most vagy csodaszép. És azt, hogy egy ilyen fotózának nem kell feltétlenül művinek és természetellenesnek lennie.

RÉSZLETEK A PORTRÉFOTÓZÁSOKRÓL

Milyen típusú fotózáshoz van kedved? :)

Kezdjük a legmerészebbtől: a szívem csücske a sejtelmes, “művészi”, finom, visszafogott aktfotók. Ezt műteremben minden további nélkül meg tudjuk valósítani, de éppen most tervezünk egy hajnali, tóban fürdőzős sorozatot is: minden ilyen őrültségre kapható vagyok, amíg az ízléses és emberi léptékkel megvalósítható.

Nagyon szeretem a klasszikus női és férfi portrékat: amikor csupán magadat szeretnéd megmutatni, a kedvenc ruháidban, a rád jellemző hangulatokban. Egy kis smink, egy dögös haj, a kedvenc ruháid, betesszük a legjobb zenéket és indulhat a játék.

Ha izgalmasabb elképzelésed van és valamiféle elvontabb, művésziesebb sorozatot álmodsz meg magadról velem, annak is nagyon örülök.

Jöhetsz egyedül is, akár fiú vagy vagy lány, de jöhetsz a pároddal is egy szerelmes sorozatra.

Hol készülnek a képek?

Legtöbbször egy csodálatos fényviszonyokkal rendelkező nagyon minimál lakásműteremben szoktam fotózni a 9. kerületben. Néha az ügyfeleim számára tényleg meghökkentően minimál a stúdió, de az első képkockákat látva minden kétség elszáll: sokkal többet számít, hogy a fénnyel hogyan tudok bánni, hogy milyennek látlak, mint hogy hány faragott angyalka vagy bársonyfotel található a helyiségben.

Fotóztam már airbnb-s lakásban, hotelszobában, romkocsmában, homokbányában, szóval a helyszín kiválasztásában elég tág lehetőségek állnak rendelkezésünkre :)

Ha még ennél is lazább fotózást álmodtál magadnak, akkor minden további nélkül tudunk tavasztól őszig a gyönyörű természetben fotózni vagy egy vagány városi sorozatot készíteni Budapest legizgalmasabb és számodra kedves helyein.

Hogyan készülj a fotózásra?

A fotózás előtti napokban, hetekben megbeszéljük, hogy milyen stílusú fotókat szeretnél és mi célból, ehhez átbeszéljük a ruhaválasztást. Legtöbb esetben az ügyfeleim több ruhával érkeznek és közösen választunk. Kérlek, a fotózás miatt kifejezetten ne fogyózz vagy kezdj edzésbe, csak akkor, ha egyébként is megtennéd ;) Sokkal fontosabb az, hogy elengedd az akarást, a görcsöt, hogy mindenképpen jól akarsz kinézni a fotókon, mert hidd el, hogy az sokkal jobban fog látszani, mint az, ha teljesen lazán, magadat felvállalva jössz és játszunk egy jót. :)

Hogyan tudsz jelentkezni a fotózásra?

Nézd át a képeimet és esetleg olvasd el a rólam szóló részt is. Ha úgy érzed, hogy szimpatikus vagyok és érzed a hívást, hogy “dolgozzunk” együtt, akkor kérj pontos ezen a linken keresztül. 

A smink és a frizura külön kérhető: nem kötelező, ha például van saját sminkesed, de én mindenképpen javasolnám. A fényképeimet nézegetve láthatod, hogy sosem szoktuk túlzásba vinni, minden esetben a sminkesemmel lehetőséged van megbeszélni, hogy mit képzelsz el és mit nem :)

Az ajánlatkérésedre válaszolva fogom elküldeni a pontos árajánlatot és a lehetséges időpontokat. Ekkor beszéljük meg azt is, kérsz-e sminket, hol legyen a fotózás és minden ilyen apróságot. A fotózás előtt egy héttel kapsz még egy összefoglaló levelet a tudnivalókkal, illetve előtte nap is szólok még, hogy részedről is minden rendben van-e a fotózással :)

Hogyan kapod meg a képeket?

A fotózás után leválogatom a képeket és a legjobbakat (50-80 kép) alapszinten retusálom: színek, hangulatok, fények beállítása, illetve ha minimális bőrhiba vagy szösz, egyéb zavaró elem látszik a képeken. Ez 2-3 hetet vesz igénybe. Ezek közül választod ki a kedvenceidet, minimum 5-8 képet a legkisebb csomagban, de többet is kérhetsz, ilyen esetben darabáron számolunk majd a végén. Ha jelentősebb bőrretusálásra van szükség, akkor azt már csak ezen a 15+ képen végzem el.

A kész képeket (teljes méretű, nagy felbontású JPG file-ként) egy jelszóval védett galériában tudod majd megtekinteni.

Hogy miért nem adom át az összes fotót? Mert hiszem, hogy az érték nem a mennyiségben rejlik. Hanem abban a 20-50-70 képben, melyek pontosan elmesélnek benneteket, melyek igazán különlegesek. Meg aztán gondolj csak bele: amikor 4-5 év múlva előveszed ezeket a képeket, nem a 300 képet szeretnéd majd látni, csak azt a néhányat, ami tényleg különleges a számodra. Így működnek az emlékeink is, ott sem tartunk meg mindent, csak ami igazán számít.

És hogy miért nem adom át a nyers képeket? Szerencsére erről talán már 2017-2018-ban nem is kell beszélni. Az étteremben sem a nyers alapanyagokat hozzák ki neked kosárban: azokat átformáják, átdolgozzák, és valami új csodát alkotnak belőle. A fénykép élete az exponáláskor éppen csak elkezdődik.

A fizetés ütemezése

A fotózáskor a helyszínen 20 000 Ft előleget kérek majd.

fennmaradó összeg akkor esedékes, amikor átadtam a fényképeket és mindennel elégedettek voltál. Ezt rendezni lehet készpénzzel vagy átutalással.

Garancia, lemondás

A portréfotózásnál időpontot lemondani a fotózás előtt 48 órával minden további nélkül tudsz, de ha olyasmi jött közbe, amit sokkal előbb tudsz, megköszönöm, ha mihamarabb szólsz nekem erről.

48 órán belüli lemondás esetén 6 000 Ft lemondási díjat számolok fel,  24 órán belüli lemondás esetén pedig a 20 000 Ft előleget felszámítom. Természetesen ha hirtelen lebetegedtél, az kivételnek számít, ez esetben “orvosi igazolással”, táppénzes papírral tudod ezt igazolni felém, amit úgyis kapsz a dokinál ;)

A fotózásra és a képekre 100%-os elégedettségi garanciát vállalok, ha nem tetszenek a képek, minden további nélkül lehetőséged van ezt jelezni. Ebben az esetben vagy újra fotózunk vagy békében elbúcsúzunk.

 HA TE IS ILYEN FOTÓZÁST SZERETNÉL, ITT TUDSZ ÉRDEKLŐDNI, IDŐPONTOT EGYEZTETNI

MÉG TÖBB PORTRÉFOTÓ TŐLEM ITT >>