Először is különböztessük meg, hogy miért pont vállalkozni szeretnél és a másik kérdés: miért a fotózás. 

 

Arra foglak kérni, áss jó mélyre, amikor leírod vagy magadban megfogalmazod a választ az itt feltett kérdésekre.  Mindig menj egy kérdéssel tovább. Kérdezd meg magad mindig, még egyszer és még egyszer: de miért? 

Miért vállalkozó szeretnél lenni? 

 

Fotósként nemcsak egyéni vállalkozóként/szabadúszóként dolgozhatsz, elmehetsz fotóstúdiókba a csapat egyik tagjának, elmehetsz nagyobb cégekhez, magazinokhoz, sőt, saját csapatot is kialakíthatsz. Tovább megyek: még főállású fotósnak sem kell lenned, ahhoz, hogy a hobbiddal, az álmoddal foglalkozz, másodállásban, szabadidődben, hétvégéken is tudsz pénzt keresni, miközben egy fix munkahelyen fizetik utánad a járulékokat. 

Ha pedig ragaszkodsz a szabadúszáshoz, azért pár dologgal számolnod kell. Olvasd el hozzá a cikket arról, milyen profi fotósnak lenni. 

 

Nézzük csak, milyen okai lehetnek, hogy vállalkozóvá válj? 

Hogy megvalósítsd az álmod? Önmagad? Hogy teljes szabadságod legyen, ne kelljen szabit kérni a főnöktől, ha a nevelés nélküli munkanap van az oviban? Mert izgalmas vállalkozónak lenni? Mert mindenki amúgy is vállalkozó körülötted? Híres szeretnél lenni? Te szeretnél másokat irányítani és nem fordítva? 

Mi a te miérted? Írd le, írd addig, amíg már semmi más nem jut eszedbe. 

 

Miért fotós szeretnél lenni? 

 

Ezzel a kérdéssel most itthagylak, írd meg nekem vagy csak írd le a füzetedbe, egy papírra. Olvasd el újra ezt a cikket és gondold át, hogyan tudod az itt leírt miértedet beépíteni majd a vállalkozásod különböző építőkövei közé. 

 

Ezt vidd haza magaddal ebből a cikkből:

  • Ahhoz, hogy erős lábakon álljon a vállalkozásod, tudnod kell a miértedet. 
  • Tudnod kell, hogy miért szeretnél vállalkozó lenni és miért pont a fotózásból szeretnél megélni. 
  • Ezt jó alaposan, mindig mélyebbre ásva gondold át, írd le és tedd el jól, később jó lesz majd elővenni. 

Szeretnéd megtanulni, hogy a tehetséged mellé hogyan tudod odatenni annak a bizonyos fűszerkeveréknek a többi összetevőjét is? Hogy hogyan lesz ebből egy stabil lábakon álló rendszer, ami a megélhetésed lesz? Írj nekem, segítek neked az utadon! 

Kezdd el máris!

Töltsd le a csekklistát, ami a legjobb sorvezetőd lesz a fotós vállalkozásod elkezdéséhez. 

Nem a netről ollóztam össze. Saját tapasztalat, rátok alakítva.