fbpx

Torzonborz / Szert-Szabó Dorottya

Legújabb partnerem Dorci, Szert-Szabó Dorottya. 2020 nyarán a katolikus tv egy gyereknapi beszélgetésre hívott és a közös élmény, ahogy a gyerekeink szétszedik a stúdiót, rögtön valamiféle kapcsolatot teremtett köztünk. Akkor ott sokat nem beszéltünk, mert túlélni próbáltunk :), de Dorci néhány nap múlva felkeresett az Instagramon és onnantól nem volt megállás, percek alatt több együttműködési ötlet is született, ahogy pedig engem ismertek, ezek nyélbe ütése sem váratott sokat magára: a 2020-as őszi Love The City minifotózás kampányban a Torzonborz a fő partner, csodálatos termékei kedvező áron járnak a csomagokhoz. 

Hogy jobban megismerjétek Dorcit és a Torzonborz márkát, készítettünk egy mini interjút. Az oldal alján pedig a Torzonborz összes elérhetőségén tessék követni ezt mesés világot. <3 Pár szóban mutasd be magad kérlek: mivel foglalkozol és miért ezzel :)

Nem viharban született Szert-Szabó Dorottya
vagyok első ezen a néven, animációs tervezőművész, művésztanár, két kisfiú büszke anyukája. 2010-ben diplomáztam a MOMÉn, 2008 óta pedig a Kisképző mozgóképszakán tanítok, ami éppen szünetel, mert még élvezem a GYED adta lehetőségeimet és az otthoni munkáimban való (hajnali) elmerülést. Az első kisfiam születésével párhuzamosan cseppentem bele a mesekönyv illusztrálásba a Ringató-mesék, Borsi-mesék lendületével. Ott kezdődött egy olyan korszak, irány, amit azóta is taposok. Munkáim mellett egyre többet gyakoroltam, a megszállottja lettem a műfajnak, így alakulhatott ki, hogy ezt a folyamatot közösségi oldalaimon is megmutattam, ahol egyre többen figyeltek fel rám. Ez és egy csodálatos hölggyel való együttműködésem vezetett ahhoz, hogy megálmodhassam a Torzonborz “márkát”, melynek alapja a grafikáim dekoratív, hordható, megfogható, hasznos formába öntése. A mesék titokzatos világát, a természet szeretetét hivatott idézni, némi humorral mint ahogyan ezt a név is
jelzi. Torzonborz nem egy borz, hanem egy vagány kalandor süni, mint a kis kócos-borzas hajú szöszi fiaim.

Mi motivál, mi hajt előre reggeletne?

A tejszínhabos fahéjas tej némi kávéval. :) Najó, igazából az, hogy kimeríthetetlen ötleteim vannak és végre jó lenne azokat gyorsan leskiccelni, jegyzetelni, ha hatalmas alkotási időm nincs is még. XD Viszont hozzátenném, hogy a gyerekek igenis motiválnak, mert “megihletnek”, jobban mondva tele vagyok az irántuk érzett szeretetből merített energiákkal, ami pótolja a fizikai kimerültségemet.

Mi a legnagyobb kihívás most a munkádban?

Természetesen a MIKOR és HOGYAN, azaz alapból vannak megrendeléseim és azokkal sem tudok haladni, mert napközben szólít a napi rutin kötelessége. Amikor pedig éppen ráérnék, akkor meg nem tudok választani melyiket kezdjem, mert párhuzamosan 5-6 dolgot kellene és még vagy hármat szeretnék. Tehát leadandó munka, a termékeim fotózása, a webshop kezelése, postázás, nyomtatás, varrás, kommunikáció, a közösségi oldalaim kezelése. De egyébként közben festeni is szeretnék, meg jól esne sétálni is, vagy inkább aludjak… ? :D Na ez az amit nem tudok választani, így ez a legnagyobb kihívás: átlagosan 21:00 – 01:00-ig adok magamnak időt mindezekre és ebbe kevés dolog fér.

Mi a legfontosabb dolog, amit megtanultál, amióta vállalkozol?

A türelem és hogy tudjak nemet is mondani, ha már képtelen vagyok valamit vállalni.

 Legszívmelengetőbb sikered?

Az összes olyan, amikor a megvásárolt termékeimről fotót küldenek, osztanak meg a boldog, elégedett tulajdonosok. Nagyon hálás vagyok nekik! Illetve amikor egy ismert pár megosztotta a róluk készült családi illusztrációmat.

Attól a bizonyos aranyhaltól mit kívánnál?

Ez túl nehéz mert mindig van egy globális és egy személyes vonzata ennek a kérdéskörnek. 

A globális az, hogy kérlek Aranyhal segíts a nagy hatalmakat ép észre bírni és haladjunk egy tisztább, szerethetőbb, békésebb világ felé.

A másik, kedves Aranyhal, hogy a férjemmel lássuk “révbe érni” a fiainkat és ők is abból élhessenek, amit szeretnek csinálni.

Milyen terveid vannak a jövőre?

Szeretném kibővíteni a kínálatomat egyedi szabású-tervezésű gyermekruházattal, pólókkal (felnőttek számára is), és több természetes /fejlesztő/ játékkal. Hosszú távon családi vállalkozásként képzelem el, de a visszajelzések majd mindig a helyes (reális) útra fognak terelni.

Mi az a dolog, ami nélkül nem tudnál élni anyaként és vállalkozóként?

Lelkitámasz nélkül nem menne és ez pedig a férjem. :)

Van mantrád vagy olyan gondolat, ami erőt ad?

Igen, van egy nagyon rövid gondolatom, amit az évek alatt tanultam meg: “Csak csinálni kell” és abból lesz a Valami. :) (Ha pedig már van valami, avval lehet mit

kezdeni…)

WEB: https://torzonborz.com/

FACEBOOK: https://www.facebook.com/torzonborz.art/

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/torzonborz.art/

KONTAKT: info@torzonborz.com