fbpx
agi@agiszabo.hu +36 30 394 7274

Óvodai, iskolai fotózás újragondolva


Őszinte | Modern | Elegáns

Lássuk be: a hagyományos iskolai, óvodai fotózások ideje lejárt. Mindannyian őszinte tekinteteket, pózmentes ovis, sulis képeket szeretnénk a gyerekeinkről: kellékek, megszeppent ovisok, erőltetett mosolyok helyett.

Őszinte pillantások, letisztult, klasszikus fotók, egyszerű és gyors rendelési folyamat.

Milyen az AgiSzabo Photography iskolai, óvodai fotózás? 

Más, mint amit megszoktunk.
Egy modern csavar a klasszikus témán: letisztult, elegáns fotók fura hátterek nélkül, melyeket a legfontosabbat fogod viszontlátni: a gyermeked igazi, valódi “arcát” és személyiségét, kényszeredett mosolyok nélkül.

Szeretném, ha ezek a képek többet adnának a szülőknel annál, mint amit egy 30 másodperces, fura háttér előtt, futószalagon készített kép adhat: természetes mosolyakat vagy éppen egy mókás grimaszt, álmodozó tekintetet olyan fotókon, melyet akár keretezve szívesen tesznek ki a szülők a falra otthon.

Az AgiSzabo ovis fotózásán picit minden másként van. 

Egyszerű (szürke vagy fekete) hátteret használok, természetes fényeket és az összes varázserőmet, amit az elmúlt 5-6 évben gyerekek, családok fotózása közben kifejlesztettem, azért, hogy a fotókon tényleg őszinteség, valódiság érződjön.

A rendelési folyamat gyors és egyszerű, teljes mértékben rajtam keresztül – mentesítve ezzel az ovikat – és online történik. (Görgess lejjebb, ott találod részletesen.)

Hogy született meg az ovis fotózás ötlete? 

2017. elején kezdtük el Gálfi Sacival Az ember férfiportréit fotózni: a képek természetes fénynél, egyszerű, fekete háttér előtt, laza, oldott hangulatban készültek (olyannyira, hogy a “lakásstúdiómat”, azaz a fiam ideiglenesen átalakított szobáját használtuk :)  Környezet ide vagy oda, a portrék működtek, imádtuk csinálni, a képekből összeállt kiállításokat pedig rengetegen láttátok.

Aztán elkezdődött érlelődni a gondolat: mennyire klassz lenne ugyanezt csinálni a pici ovisokkal, nagy sulisokkal.

2020. januárjában egy nap alatt állt össze minden a fejemben, rájöttem, hogy hiszen már minden adott hozzá. Pontosan tudom, milyen képeket szeretnék, magabiztosan bánok a gyerekekkel, hiszen ez az életem lassan 6 éve, a természetes fényeknél szebb nincs, ablak pedig minden intézményben van, a technikai háttér a rendelési folyamathoz pedig már 5 éve gördülékenyen működik, hiszen a családi fotózásokkor is online felületen kapják még és választják ki a családjaim a képeket.

Ez is bizonyítja, hogy minden pont akkor történik, amikor éppen annak a saját ideje elkérkezett. Néha hagyni kell érlelődni, kivárni, ízlelgetni egy ötletet és amikor ideje van, szinte magától fog megszületni.

Férfi portrék

Mit kínálok a szülőknek?

A fotózás után a képeket 3-4 héten belül küldöm egy jelszóval védett online galériában, ahol a szülők a 2-6 kép közül választják ki a kedvenceiket. Minden képet színesben és fekete -fehérben is mutatok.

Ezen a felületen történik a digitális és nyomtatott, keretezett képek rendelése és innen tölthetők le közvetlenül az elkészült képek is.

Nincs sem kötelező, sem mininmális rendelés.

Többféle csomagból lehet választani, a la carte vagy készen összeállított csomagajánlatok közül: csak digitális képek, digitális és nyomtatott képek, csak nyomtatott képek.

Az árak a szolgáltatás prémium jellege mellett is igazodik a piaci árakhoz: egy kisebb csomag 1-2 digitális képpel és néhány nyomtatott fotóval már 2-3000 Ft-ért rendelhető, nagyobb csomagok 6 000 Ft körül mozognak az összes digitális képekkel és 10-15 nyomattal.

Nálam, ahogy a családi fotózásokon sem, nincsenek műanyag “kütyük”: a kiegészítő termékek elegánsak, visszafogottak, minden otthonba illenek. Keretezett képeket, asztali képeket, egylapos naptárakat (az őszi szezonban), képtartókat tudtok rendelni a képekhez.

Szeretnéd, hogy menjek a ti ovitokba is? Ajánld az ovidat itt!

Kérdéseid lennének még? Gyere, itt mindenre válaszolok!

Mit kínálok az iskoláknak?

Az első lépéstől a (majdnem az) utolsóig mindent én szervezek: én tartom a kapcsolatot a szülőkkel, intézem a rendeléseket, a fizetéseket, ezzel szeretném tehermentesíteni a folyamat során az intézményeket.

A fotózás napján csupán egy világos, ablak előtti helyre van szükségem, saját asszisztenciával dolgozom.

Az elkészült nyomtatott fotókat és keretes képeket beviszem az iskolába, csoportonként, osztályonként leválogatva, így csupán át kell adni a szülőknek a képeket.

Kész PDF-et (bemutatkozás, rendelési folyamat, árak), email sablonokat, plakátokat küldök, melyek alapján tájékozathatják a szülőket a folyamatról.

A bevétel 10%-ával és a tanári karról készült fotókkal szeretném megköszönni a bizalmat felém. Opcionálisan rendelhető tanári tabló, melyet kitéve az ovi falára, a szülők a többi csoport óvónénijeit is megismerhetik.

Mivel nem szeretném, hogy a mennyiség a minőség rovására menjen, tanévenként csak néhány kiválasztott intézménnyel dolgozom.

További információk intézményeknek

A családom mindennapjait mindig is a művészet szőtte át, festőművész nagymamám, irodalmár édesanyám és fotós apukám mellett nőttem fel. A gyerekkorom egy részét apukámmal tölöttem, néztem, ahogy a sötétkamrában a vegyszeres tálakban ringó papírokon lassan kirajzolódnak a képek, egy varázslat volt.
Tini koromtól a fiam születésééig viszont mereven ellenálltam a fotózásnak, majd Barni egyéves korától, 2014-től fotózom főállásban.
A korábbi munkáim során ivódott belém a vállalkozói szemlélet és a marketing-tudás, így sosem bírok magammal, mindig valam újon munkálkodom, így született meg 2015-ben a MOMents365, vállalkozó anyukákat bemutató portrésorozat, a Prémiumprint fotós kiegészítőivel, Gálfi Sacival A Férfi portrésorozat és kiállítások.
2014 óta több, mint 500 családot, számtalan portrét, rendezvényeket, néhány esküvőt fotóztam, állandó szerzője vagyok a pici and the city és más ügyes vállalkozó képanyagainak.

2020 után pedig remélem, hogy ez a sor tovább bővül sok-sok száz kis ovis portréjával.


Ha szülőként érdeklődnél a fotózás iránt, EZEN ŰRLAP kitöltésével segítheted a jövendőbeli fotózás létrejöttét és ha tetszik az ötlet, vidd hírét! :)

Ha intézményként érdeklődik a szolgáltatás iránt, minden további kérdésre szívesen válaszolok az alábbi elérhetőségeimen.

agi@agiszabo.hu

+36303947274